Ovo su najljepši mali prostori na svijetu!

Arhitektonske minijature

Ovo su najljepši mali prostori na svijetu!

Kuća sagrađena od bambusa za stanovnike Vijetnama, koji se suočavaju s prirodnim katastrofama kao što su oluje, poplave i suše, arhitektonskog studija H&P Architects, dobitnik je WAN nagrade Small Spaces Award koju dodjeljuje poznati arhitektonski portal World Architecture News.

Nova kategorija

Nagrađeni projekt izabran je između šest izvrsnih arhitektonskih realizacija koje su ušle u uži krug, a nimalo lagan zadatak stavljen je pred žiri koji su činila poznata britanska imena. Jedna od najprestižnijih svjetskih nagrada, WAN, dodjeljuje se u nekoliko kategorija za izvrsnost u dizajnerskim i arhitektonskim projektima koji pokazuju predanost održivosti. Small spaces nova je kategorija koja slavi, nazovimo ih, arhitektonske minijature, odnosno male, savršeno formirane prostore koji su danas u poznatoj gospodarskoj situaciji sa sve manje dostupnog zemljišta i u sve većoj brizi za okoliš postali ekonomska nužnost.

Inovativno i drukčije

Pritom je zadatak arhitekata bio sa što manje napraviti što više, odnosno pronaći maštovita rješenja malih objekata, a članovi žirija ocjenjivali su projekte na temelju postignutog, neusporedivog iskustva i nepokolebljive predanosti u pronalaženju inovativnih načina promišljanja malih prostora raznih namjena. Pogledajte svih šest projekata koji su ušli u uži krug.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 17:52