BRAVO!

Barski stolac hrvatskih dizajera fascinirao žiri i osvojio Red Dot nagradu

 Izvor: Studij dizajna

Red Dot nagradu 2023, u kategoriji produkt dizajna, dobio je barski stolac COT W čiji dizajn potpisuju Nataša Njegovanović, asistentica na Studiju dizajna, i Studio Ru:t, objavljeno je na internetskim stranicama Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. COT W stolac proizvodi Ancona Grupa i Nunc iz Đakova.

Prema riječima žirija, vizualno privlačni detalji dizajna ovog barskog stolca su fascinantni i čine COT W neovisnim dizajnom.

"Njegov specifičan karakter posebno proizlazi iz zakrivljenog oblika velikodušnog sjedala od furniranog drva, koje se oslanja na okrugle noge od punog drva. Kako bi se povećala kontaktna površina između nogu stolice i sjedala, noge su malo šire na vrhu. Osim toga, stražnje noge stolice su bliže jedna drugoj od dvije prednje. Na srednjoj visini, metalni podupirač povezuje četiri noge, što osigurava stabilnost i služi kao oslonac za noge", prenosi Studij dizajna.

Nagrade Red Dot dodjeljuju se od 1955. i jedna su od najuglednijih svjetskih nagrada za dizajn.

Ovogodišnje Red Dot nagrade u kategoriji Brendovi i komunikacijski dizajn dobila su i dva hrvatska studija: Agencija Bruketa&Žinić&Grey osvojila je dvije nagrade Red Dot za dizajn ambalaže Vegete&Spiruline i maslinovog ulja Turinela, dok je Kreativni studio Maša Vukmanović dobio Red Dot za štand Milla&Milli. Srebrnu nagradu MUSE Design Awards 2023 za modni dizajn dobio je Stjepko Rošin za samoinicirani rad Redefinition.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:50