Vjerovanja

Besparica i svađe dolaze iz jedne prostorije u kući...obavezno ju održavajte čistom kako bi izbjegli sve negativno

 /SHUTTERSTOCK

Kada ste zadnji put napravili veliko čišćenje kuhinje? Jeste li znali da čista kuhinja, prema nekim vjerovanjima, privlači novac? I da ako radite neke sitnice u ovoj sobi, možete otjerati svađe i neuspjeh iz vaše kuće? Možda ovo bude razlog više da pročitate ove savjete i organizirate i počistite svoju kuhinju!

1. Promijenjene boje plastične posude za hranu

Ako primijetite da su plastične posude u kojima, između ostalog, nosite ručak na posao, promijenile boju, odnosno da imaju mrlje koje se ne skidaju pranjem, znači da je vrijeme da ih bacite.

image
/SHUTTERSTOCK

2. Okrhnuto ili napuknuto posuđe

Takvo posuđe može biti nesigurno za korištenje, jer vas okrhnuti dio može porezati dok perete posuđe ili se primjerice napuknuta ručka šalice može potpuno odvojiti tijekom korištenja. Stoga takvo posuđe bacite i koristite ono neoštećeno.

image
/SHUTTERSTOCK

3. Komadići aluminijske folije

Čuvate li male komadiće aluminijske folije misleći da će vam biti korisni za nešto? Budite sigurni, nikada neće biti dovoljno veliki za bilo što, stoga ih slobodno bacite, prenosi Krstarica.

image
/SHUTTERSTOCK

4. Hrđavi kalupi za muffine

U kalupima u kojima se stvorila hrđa, vaši muffini se neće lijepo ispeći već će poprimiti ustajali i zagoreni okus. Bacite ih!

image
DAVID KASHAKHI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA/DAVID KASHAKHI/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

5. Stari čepovi

Čuvate čep koji za vas ima posebno značenje, primjerice čep od šampanjca ili vina s vašeg vjenčanja? Pa, zar stvarno mislite da će opet doći vrijeme da koristite za nešto sve te glomazne čepove? Samo nepotrebno zatrpaju ladicu i rade nered.

6. Pocrnjele kuhače i ostalo drveno posuđe

Zagorjelo ili pljesnivo? Kako god bilo, ne škodi uložiti koji euro u čisto, kvalitetno drveno kuhinjsko posuđe.

image
/SHUTTERSTOCK

7. Sve čemu je istekao rok trajanja

Svaka kuhinja krije nešto čemu je istekao rok trajanja. Provjerite hladnjak, police i ladice, jer tu nema kompromisa – mora letjeti u kantu za smeće!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 07:49