Predavanja tri čileanska arhitekta

Čileanski Dani Orisa u Oris Kući arhitekture

U četvrtak, 19. prosinca, s početkom u 16 sati, u Oris Kući arhitekture u Zagrebu (Kralja Držislava 3) održat će se predavanja tri čileanska arhitekta - Alberta Moletta, Álvara Ramíreza i Francisca Cepeda

Predavanja će moderirati arhitektica Mia Roth Čerina, profesorica i prodekanica za međunarodnu suradnju i umjetnost na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Po završetku predavanja otvorit će se izložba suvremene čileanske arhitekture ''Winter: Images of the contemporary Chilean architecture''. Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 31. siječnja 2020.

Petnaest fotografa posjetilo je u zimskom razdoblju neke od realizacija suvremene čileanske arhitekture koje su je tijekom posljednja tri desetljeća pozicionirale na karti svijeta. Zbirka fotografija predstavlja posebnost navedenih projekata koji su oblikovali suvremeni imaginarij i ovom području čileanskog kulturnog razvoja priskrbili vidljivost. Fotografije prikazuju detalje, forme, teksture, svjetlost i boje - u prostorima, prirodnim krajolicima ili okruženjima. Dokumentarni isječci prikazuju način života te odnose između zgrada i gradova ili prirodnih okruženja. Rad se fokusira na dojam, više nego na arhitekturu koristeći pritom fotografije ili audiovizualne segmente. Ovaj novi pogled na navedene projekte naglašava njihov doprinos, zasebnu vrijednost i moguć suvremeni učinak na lokalnu kulturu.

  • Organizator: Ministarstvo kulture, umjetnosti i baštine Čilea Kustos: Cristóbal Molina Baeza.
  • Suradnik: Antenna.
  • Fotografije: Aryeh Kornfeld, Bleda y Rosa, Cristóbal Palma, David Bestué, Erieta Attali, Felipe Fontecilla, Guy Wenborne, Ignacio Acosta, Iwan Baan, Leonardo Finotti, Louise Oates, Pezo von Ellrichshausen, Roland Halbe, Stefano Graziani, Xavier Ribas.
  • Video materijal: José Luis Torres Leiva (autor filma), Enrique Stindt (direktor fotografije).

Ulaz na predavanja je slobodan.

Svoje sudjelovanje potrebno je potvrditi na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 01 37 78 177.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 11:04