PROFIL

CROtirač! Dobrodošlica s vašim potpisom domaćeg brenda Iskrica dizajn

Upoznajte Mirelu Vučić iz domaćeg brenda Iskrica dizajn. Simpatična kreativka je za ovu prigodu napravila i personalizirani otirač s logom našeg časopisa D&D - Dom i dizajn. Ovo je idealan poklon za rođendane, godišnjice, svadbe ili poslovne prostore koji će zapravo  običnom mjestu, ulazu, dati dozu karaktera

“Samo je jedna prilika za ostavljanje prvog dojma”, rečenica je to koju ste sigurno čuli, a osim na ljude, može se shvatiti i u kontekstu doma, gdje se prvi dojam svakako stvara već na ulaznim vratima, točnije ispred njih. Mirela Vučić iz brenda Iskrica dizajn to je shvatila doista ozbiljno te je krenula izrađivati CROtirače, personalizirane otirače koji svakom ulazu daju dozu karaktera.

Pitamo Mirelu otkuda joj ova ideja, i kako je sve počelo.

- Oduvijek mi je strast izrađivati stvari, poklone, predmete za kućanstvo te se stalno okušavam u novim DIY projektima. Odlikuju me kreativnost i svestranost koje su naposljetku rezultirale neodlučnošću pri odabiru životnog poziva, dok nije postalo potpuno jasno da su me sva ta iskustva i znanja zapravo pripremala i dovela do projekta Iskrica dizajn - započinje kreativna nutricionistica koja radi kao administratorica u arhitektonskom uredu i dodaje kako je sve počelo jer im je stvarno trebao otirač.

NARUDŽBE

- I stvarno smo htjeli da bude poseban. Posebne stvari ne možeš samo u sekundi pronaći... Nakon bezuspješne potrage odlučila sam ga sama izraditi, i ideja je rođena! Uz ogromnu podršku muža Karla, obitelji i prijatelja sve se lagano pokrenulo. Korak po korak od ideje, hobija, do obrta za izradu unikatnih personaliziranih stvari, i nastao je prvi hrvatski personalizirani otirač - kaže Mirela i ističe kako je nastao iz nezaustavljive želje za kreativnim oduškom i ljubavi prema detaljima.

Proces izrade uključuje puno kistova, strpljenja i preciznosti pri oslikavanju rukom, a ponekad se koristi i šabloniranje

Kao podlogu koristi tepihe od prirodnih materijala s protukliznom podlogom, a trenutno je proces izrade dugotrajan.

- Proces uključuje puno kistova, strpljenja i preciznosti pri oslikavanju rukom, a ponekad koristimo i šabloniranje. Vrijeme izrade dizajna ovisi o kompleksnosti dizajna, ponekad se na jednom vizualu zadržimo sat vremena, a na kompleksnijem i po nekoliko sati da bi bio točno kakav je zamišljen. Kad je naručitelj zadovoljan krećemo u oslikavanje, a nakon toga slijedi sušenje te završni zaštitni sloj. Zatim slijedi pakiranje i dostava do kućnog praga - opisuje Mirela.

Posebnost CROtirača je u individualnom pristupu svakom kupcu.

- Jednostavno, možete imati nešto što baš nitko drugi nema. Radimo jedinstvene dizajne koje sami stvaramo prema uputama kupca, izvlačimo iz njihovih vlastoručnih crteža i sl. Uvijek se trudimo oduševiti i iznenaditi te pružiti više od traženog, zadovoljstvo kupca naposljetku stimulira našu motivaciju i kreativnost - sa smiješkom nam priča kreativka i dodaje kako su CROtirači idealan poklon za rođendane, svadbe, godišnjice ili poslovne prostore, a nas zanima postoje li neka ograničenja kod narudžbe.

- U većini slučajeva sve želje su ostvarive. Bitno je naglasiti samo da imamo minimum koliko malena slova možemo staviti jer ipak oslikava se po dlačicama a ne ravnoj čvrstoj plohi - ističe, a mi ju za kraj pitamo ima li još nekih planova za budućnost.

INSTAGRAM

- Apsolutno! Kreativnost je često nepredvidiva, ali svakako već sad možemo najaviti da ćemo ukrasiti još neke zapostavljene kućne predmete. Zato nas pratite na Instagramu @personalizirani_otirac i Facebooku Iskrica Dizajn jer se u našoj radionici spremaju inovativni i atraktivni projekti - zaključila je Mirela Vučić.

Foto: Berislava Picek/ Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 07:52