Dobitna kombinacija

Dnevni boravci u sivoj i zelenoj boji

Ovo je kombinacija boja koju obožavamo, a vi?

Siva boja jedna je od najpopularnijih boja u posljednje vrijeme koja se jednostavno kombinira i odgovara svakom stilu uređenja interijera. No, u potpunosti sivi dnevni boravak može izgledati monotono i bezlično, ako mu se ne doda neka topla i živa boja, poput zelene. Zelena boja simbolizira prirodu, svježinu i harmoniju što ju čini idealnom za kombiniranje sa sivom neutralnom bojom.

Zapravo su siva i zelena pun pogodak za svaki stil uređenja. Možete to biti dnevni boravak uređenom u art deco stilu, ali i u skandinavskom, ili moderno uređenom prostoru. Izmjenom nijansi ove se dvije boje nadopunjuju i upotpunjuju na vrlo lijep način.

Koju nijansu sive odabrati? Neutralnu ili tamnu? Odabir ovisi o vašim željama. Vrlo nježna i suptilna siva, ali i tamna poput ugljena odlično izgledaju. Bez obzira za koju se varijantu sive odlučite ona je savršena baza za daljnje uređenje.

Što se tiče zelene boje, ona je živa boja koja će osvježiti svaku prostoriju. Bitno je jedino da odaberete nijansu zelene koja vam se sviđa. Možete to biti boja smaragda i metvice, ili kadulje i lipe. Varijacija ima mnogo, a odabir ovisi o vašem okusu i raspoloženju koje želite stvoriti.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 16:27