skladan dom

Donsimo vam 4 provjerene kombinacije boja i materijala s kojima nikada nećete pogriješiti

  Emily Kates Design; Tiffany Leigh Design; Decorotation Interiors
U nekim slučajevima postoje kombinacije boja, završnih obrada i materijala koji su savršeno usklađeni, evo o čemu se radi

Nije uvijek lako znati što funkcionira (a što ne) kada je u pitanju dizajniranje doma. No, u nekim slučajevima postoje kombinacije boja, završnih obrada i materijala koji su savršeno usklađeni. Ove palete su isprobali i testirali dizajneri i doista funkcioniraju u svakom prostoru – vjerujte nam! Donosimo vam 4 kombinacije za koje bi svi trebali znati.

Bilo da se radi o vašoj kuhinji, kupaonici, spavaćoj sobi ili dnevnom boravku, odabir pravih materijala i boja bitan je dio stvaranja elegantnog prostora. Srećom za vas, postoji lakši način za odabir - samo se držite palete za koju je dokazano da funkcionira. Pokazati ćemo vam boje, metale i tonove drveta koje biste trebali spojiti.

1. Plava + bijela + mjed + toplo drvo

Tražite paletu koja je jednako elegantna i optimistična? Ne tražite dalje od ove kombinacije briljantne plave boje, oštre bijele, mjedi i toplog drveta. Hladnoću plave boje savršeno uravnotežuje drvo boje meda, bilo da se unosi kroz podove, sjedala ili pribor. Mjedeni dodatci također prilično lijepo kontrastiraju sa svim nijansama plave, dok malo bijele uvelike doprinosi održavanju prostora svježim. Zapamtite da će odabir tamnije plave boje dodati razinu sofisticiranosti, a odabir svjetlije bit će malo razigraniji.

2. Slonovača + siva + koža + rustikalno drvo

Da biste stvorili umirujući prostor koji još uvijek ima vizualnu privlačnost, ne možete pogriješiti kombiniranjem neutralnih tonova slonovače i sivih tonova s kožom boje karamele i rustikalnim drvom. Bilo koji topli bijeli ili svjetlije sivi ton idealan je za boju zidova i lijepo se razlikuje od grube teksture drveta i glatkoće kože. Idealno za stilove u rasponu od seoske kuće do modernih prostora, unoseći dodatne teksture kroz presvlake, prostirku ili pribor možete dodatno poboljšati ovu paletu i dati prostoriji pravo bogatstvo i dubinu.

3. Zelena +crna +zlatna +smeđa

Za izbor nijansi koje će donijeti dašak prirode (ali na moderan način), odlučite se za uparivanje zelenila, duboke crne, zlatne i zemljanih boja. Bilo da se radi o maslinastoj ili smaragdnoj, bilo koja nijansa zelene zasjat će kad se stavi nasuprot crnoj boji. Zlatni dodatci ili rasvjeta dodaju taj poseban sjaj, dok malo smeđe ili bež boje pruža kontrast. Zelene pločice mogu biti posebno upečatljive u kupaonici ili kuhinji ili isprobajte zeleni poplun uparen s crnim okvirom kreveta u spavaćoj sobi.

4. Terakota + bež + crna + krom

Neko uparivanje materijala je manje uobičajeno od drugih. Dakle, za nešto što nećete vidjeti svaki dan (ali i dalje funkcionira izuzetno dobro) kombinirajte sirovo s profinjenim. Klasična pločica od terakote izgleda još zanimljivije u zatvorenom prostoru kada je nadopunjena zidovima kremaste bež boje ili ormarićima i oštrim crnim akcentima. Kromirani dodatci stvaraju lijep sjaj koji će se prekrasno istaknuti u kuhinji ili kadi. Boja ili pribor od terakote također su izvrstan način za dodavanje topline u bilo koje područje vašeg doma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:30