Tkanine za dom

Novi hrvatski brend Etno Motiv ističe ljepotu hrvatske tradicije!

Profil

NAZIV: Etno Motiv
INFO: tkanine inspirirane tradicionalnim hrvatskim motivima
AUTOR: Ivana Hađina
KONTAKT: službena stranica Etno Motiv, Facebook profil Etno Motiv


Mala zagrebačka tvrtka Etno Motiv pronašla je način kako u naš život vratiti nešto staro i pomalo zaboravljeno, a da to istovremeno bude nešto sasvim novo i svježe! Svoju ljubav prema tkanju i očuvanju hrvatske baštine pretočili su u proizvodnju tkanina s hrvatskim tradicionalnim motivima.


Tkanine divnih uzoraka, osmišljene i izrađene u Hrvatskoj pravi su primjer kako staro ne znači uvijek i zastarjelo. Bogata tradicija tkalačkih stanova, narodnih nošnji i hrvatske baštine Etno Motivu neiscrpan su izvor inspiracije za predivne šalove i torbe, razigrane stolnjake i zavjese.

Na njihovoj službenoj stranici možete pronaći brojne fotografije poznatih hrvatskih restorana koji su odlučili prihvatiti ovaj spoj tradicije i suvremenosti te obogatiti svoje interijere prepoznatljivim kombinacijama boja, satkanih u zamršen uzorak koji zauzima posebno mjesto u našim srcima.

Restorani kao što su Šestinski lagvić i Stari fijaker u Zagrebu te Etno selo Solaris u Šibeniku svojim odabirom Etno Motiva pokazuju kako za tradiciju i danas ima mjesta.


Kao suprotnost sve popularnijem minimalizmu, dašak povijesti donosi dobrodošlu raznolikost i potiče na maštanje o prošlim vremenima. Mogućnost izrade tkanina po narudžbi i brojne kombinacije motiva i uzoraka dopuštaju vam da se poigrate s bogatom riznicom hrvatske kulturne tradicije.

Foto: Etno Motiv

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:03