ta divna putovanja

Fotografije istinskih zaljubljenika u putovanja

Danas se sve rjeđe prava inspiracija za putovanja pronalazi na sjajnim stranicama skupih časopisa, pogotovo kada nam na raspolaganju stoji toliko besplatnih internetskih izvora fantastičnih fotografija i odličnih članaka o čudesnim destinacijama diljem svijeta. Jačanjem društvenih mreža povećao se broj korisničkih fotografija čija nas neposrednost ponekad posebno nadahne da se uputimo na manje poznata mjesta i istražujemo svoju okolinu. Razlika između klasičnih turističkih fotografija ispred najvažnijih spomenika u pojedinom mjestu i snimke trenutka i prave lokalne atmosfere kakve snimaju (i objavljuju) istinski zaljubljenici u putovanja sve je jasnija pa vam stoga donosimo deset Instagram profila namijenjenih putnicima koji u svojim lutanjima vole doživjeti grad na svoj način, neopterećeni vodičima i daleko od očekivanih mjesta i turističke gužve.

Ovaj je profil kao stvoren za ljubitelje mora i plaže pa kada vam zatreba doza plavetnila, potražite profil @nomadic_habit.

A post shared by Map (@madewithmap) on

Na @madewithmap profilu fotografije objavljuje zajednica putnika u vječnoj potrazi za jedinstvenim iskustvima.

U svojim putovanjima volimo posjetiti zanimljive kafiće, lijepe restorane i impresivne prostore, a ovaj vas profil vodi upravo na takva mjesta diljem svijeta.

A post shared by MOCIUN (@mociun) on

Instagram korisnica @mociun po struci je dizajnerica nakita, a među brojnim fotografijama njezinih radova nalaze se i izvrsni kadrovi arhitekture i predivna mjesta koja posjećuje i koja je nadahnjuju.

Fotograf Paul Octavious u svojim lutanjima uvijek traži jedinstvene prizore i zanimljive perspektive zbog kojih su njegove fotografije zaista posebne.

Oduvijek ste maštali o tome da krenete na put bez cilja i uživate u svakoj minuti novostečene slobode? Profil @reallykindofamazing odvest će vas na jedno takvo virtualno putovanje iz snova.

A post shared by emily blincoe (@emilyblincoe) on

Emily Blincoe poziva vas da joj se pridružite na putovanju Amerikom i uživate u skrivenim mjestima koje većina Amerikanaca nikad ne posjeti.

Fotografije na Instagram profilu @passionpassport potiču na avanturu, neovisno istražujemo li prirodu ili kakav strani grad.

Profil časopisa Tiny Atlas Quarterly pravi je izvor mjesta koja zaslužuju biti na popisu destinacija koje bismo rado posjetili.

A post shared by National Geographic (@natgeo) on

Sve publikacije koje drže do sebe i svog brenda počele su koristiti Instagram kako bi ostvarile kontakt sa svojim čitateljima, a profil National Geographica izvrstan je podsjetnik kako je naš svijet velik u usporedbi s nama i kako skriva predivna mjesta vrijedna divljenja.

Izvor: Lonny

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:20