U HDD-u

Grafički dizajner i pisac Stanislav Habjan održava radionicu MAILART OFFICE WORKSHOP NOW

 HDD
Polaznici radionice oblikovat će osobnu poštansku pošiljku u kojoj će koristiti riječi, sliku i dizajn

U subotu 10. prosinca 2022. od 10 do 13 sati u okviru EDU programa HDD-a grafički dizajner i pisac STANISLAV HABJAN održat će radionicu pod nazivom MAILART OFFICE WORKSHOP NOW. Polaznici radionice oblikovat će osobnu poštansku pošiljku u kojoj će koristiti riječi, sliku i dizajn, upravo onako kako to Stanislav čini u svojoj umjetničko-dizajnerskoj praksi već četiri desetljeća - prenosi HDD.

Požurite s prijavama jer je broj mjesta ograničen.

image
HDD

O radionici:

Radionica oblikovanja osobne poštanske pošiljke. S dodatkom važne riječi: nekome. Pokušaj razotkrivanja postupka obraćanja pismom za kojega nema drugog razloga nego da iznenadi i dirne izabranog primatelja i ujedno zadovolji vlastitu potrebu za odgovorima na nepostavljena pitanja. Takvo pismo koristi riječi, sliku i dizajn, s otvorenim i stalno promjenjivim postocima redoslijeda i važnosti. Ono ne bira stilska sredstva: poruku nosi prenaglašeni trud, estetski dojam, apsurdna ideja, duhoviti tekst, bizarna besmislica… Do toga što će to finalno biti dolazi se u procesu koji može započeti na jednoj ili drugoj strani kartona koji će postati razglednicom, na bjelini pisma ili koverte – izvana ili iznutra, ali od praznine prema nečemu.

Pismo je medij obraćanja koje uključuje pošiljatelja, primatelja i dostavljača. Dostavljač ovjerava pošiljku štambiljom – ili ureda državne pošte ili vlastitog ureda. Štambilj vlastitog ureda promovira pošiljatelja u dostavljača. On postaje metafora: poštar koji donosi samo svoju poštu. Izabirući medij pisma kao svoj prvi autorski izraz voditelj radionice u ranim je godinama svojega djelovanja na nepostavljeno pitanje u nepostojećem razgovoru s predstavnicima medija "u čemu je osnovna razlika između postojećeg i vašeg mailarta (Greiner&Kropilak Mailart Officea) odgovorio iskreno: Razlika je u tome što smo mi mailart. Eventualno prepoznavanje parafraze odgovora poznatog nadrealista dodatno usmjerava na svijest autora o tome da se bavi umjetnošću, sa svom slobodom i svim odgovornostima koje takav izbor vokacije nosi. Četrdeset godina kasnije, autor će pokušati i sebi i polaznicima radionice Mailart Office Workshop Now objasniti o čemu se tu zapravo radilo i o čemu se i dalje radi.

image
HDD

Radionica je namijenjena polaznicima s navršenih 18 godina, a okvirno trajanje radionice je 3 sata (od 10 do 13 h).

Svoje sudjelovanje na radionici možete najaviti e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do petka 9. prosinca. Broj mjesta je ograničen pa požurite s prijavama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 17:12