6. - 23. prosinca na 4 lokacije

Grijalica, novi adventski projekt u gradu na potezu od Ribnjaka do Britanca!

 

Ako niste pobornik obilaska montažnih kućica, ovog se adventa možete ugrijati u nekoj od novootvorenih galerija koje je okupio kolektiv Grijalica. Četiri galerije, na potezu od Ribnjaka do Britanca, u svojim su prostorima ugostile preko 40 izlagača koji izlažu unikatne ručno rađene predmete i idealan su odabir za poklon. Također, Grijalica u grad donosi izložbe, različite radionice, koncerte te popratne zabavne sadržaje za sve uzraste.



Ako krenete od Ribnjaka, dočekat će vas R3A, novootvorena galerija za promicanje lokalne umjetnosti i kulture koja ugošćuje nezavisne streetwear brandove Kiosk, Wanted i Tire Calligraphy, Shoe Re Store custom tenisice, neobične Dmhmaestro terarije, unikatni nakit Angel's Eye i brojne druge umjetnike i brandove vrijedne ugodne šetnje kroz park. No, osim prodajne izložbe, R3A organizira i nesvakidašnji performans CONSUME ME beogradskog umjetnika Tearzdrop koji će 20. prosinca dati sasvim novu perspektivu adventskom konzumerizmu, dok se ljubitelji radionica mogu okušati u origamiju ili pripremiti vlastiti kozmetički pripravak za svečane dane koji dolaze.



Na Ribnjaku nazovite Pedicab i provozajte se gradom do Britanca po prijateljskoj cijeni od 20kn samo za Grijalica rutu. U Pedijima nema grijalica, ali ima dekica jer se od vas očekuje da nađete para i podijelite toplinu do sljedeće destinacije. U Ilici 69, u dvorištu, čeka vas Radiona 69, multifunkcionalni prostor za radionice koji je ujedno i galerija te mjesto susreta koje je promijenilo vizuru cijelog dvorišta.


Radiona69 pored brojnih izlagača koje predvodi PMS, One With Nature, Shesna i Mano Cornuta, ugošćuje zanimljive radionice pa tako klinci mogu pjevati s Franciskom Fis, s Artitude izraditi čudesna bića papier mache tehnikom i otkriti kako umjetnik Mane Mei stirotiskom radi čuda na odjeći i tekstilu. Večernji termini predviđeni su za brojna gazbena događanja koja otvara riječki DJ Bellen, a četvrtkom nas na kartaškim večerima Vox Feminae, posvećenim strašnim ženama koje su obilježile povijest, zagrijavaju i Nora & Kitty, vatreni DJ duo. Peći će se i pizze, raditi palačinke, ali možda najneobičnije događanje čeka ljubitelje pive, koji se u parovima mogu okušati u Pivskoj olimpijadi Zlatni medvjed gdje se možete rekreirati u 7 zabavnih disciplina koje vas uz par pivskih kapljica mogu odvesti do trona i primamljivih nagrada Pivnice Medvedgrad.




Samo dva dvorišta niže, krije se caffe i galerija Razzmatazz u Ilici 65, koja na dvije etaže spaja prostrani prostor za odmor s izlagačkim prostorom gdje vas očekuje nakit Lumezi, LYRA i Werkstatt, Buried Clothes, Go Retro i Plus Minus modne poslastice, JuJu nosiljke za djecu te još obilje izložaka od umjetnika iz cijele regije. Taj se prostor navečer pretvara u klupski pa sve do 2 poslije ponoći možete guštati u Muzici za dobar đir i DJ Hrwoe-u koji će vas oduševiti svojom improvizacijom. Kraj prosinca osvježit će Hortiart, koji će u vikendu pred Božić prodavati nekonvencionalne sadnice božićnih jelki.


Kraj ove galerijske šetnje vodi u dvorište Ilice 50, gdje vas čeka studio LAPO LAPO koji je za Grijalicu potpuno promijenio dizajn interijera i čeka vas u osvježenom ruhu s obiljem unikatnih brandova poput keramike Mala Arta, drvenih naočala Good Wood, minimalističkog nakita THE ALL & JM, 47 ruksaka i unikatnih torbica za duhan koji potpisuju Taške. Ako ste ljubitelj tetovaža i piercinga, možete investirati u trajnu uspomenu na ove blagdane jer tattoo umjetnica BO Mademoiselle nudi ekskluzivne termine po popularnim cijenama, a od 21.12. pridružuje joj se i Stefan Ćirić, talentirani kolega iz Beograda koji svoje blagdane počinje upravo u Zagrebu!

Sve skupa završava tulumom u Funk Klubu 23. prosinca, ali Grijalica je već sada postala hot spot ovogodišnjeg adventa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:08