Blagdanski ukrasi

Ideje za low cost Božić čitateljice Mirne iz Slavonskog Broda

Blagdanski ukrasi od kore drveta, kuglice od špage i dekoracija za stol od šišarki čempresa

Čitateljica Mirna Vukotić-Lutz ima 37 godina i radi kao medicinska sestra u Slavonskom Brodu. U slobodno vrijeme voli izrađivati razne ukrase, pogotovo za svoj dom jer to ju, otkriva, jako opušta.

- Zatvorim se u svoj svijet mašte i uživam. Inspiracija dođe sama. Kada nešto ugledam, ideja se nametne sama od sebe i nastaje ukras za ukrasom – sa smješkom priča Mirna koja jako voli prirodne materijale i rustikalni stil kojim odišu i njezini ovogodišnji božićni ukrasi.

- Nedavno sam ugledala bačeni „kostur“ osušenog bora i odlučila od toga napraviti borić. Iako danas na internetu možete pronaći na tisuće ideja kako od drveta napraviti fora bor, moja ideja je vrlo lijepa, praktična i što je možda najvažnije – jeftina. Nakon što sam napravila bor, kupila sam ukrase od kore drveta, a kuglice od špage sam izradila sama namatajući konac u boji (kojeg sam prije namočila u drvofix ) na male balone. Kad se špaga osušila, kuglice sam stavila na lampice. Realizacija ove ideje je trajala jedno popodne. Brzo i jednostavno – kaže Mirna koja priznaje kako joj je za izradu stolnog ukrasa trebalo ipak malo više vremena, prvenstveno zbog toga što je faza sušenja za ovaj ukras duža. Radila je tzv.fišek od kartona na koji je potom ljepila šišarke čempresa.

- Unutrašnjost fišeka sam ispunila folijom i na donji dio stavila mahovinu. Sve ostalo je nađeno u šumi- od komadića drveta, sušenih gljiva i mahovine. Trebalo je samo otići u šetnju. I to je to – zaključila je čitateljica Mirna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 16:41