stil koji volimo

Impresivne industrijske kuhinje

Još uvijek jako popularne, ali i izgledaju sve bolje i bolje

Osmisliti elegantnu, modernu i funkcionalnu kuhinju koja preuzima elemente industrijskih prostora zahtijeva donošenje brojnih odluka o starim i novim materijalima, optimalnom rasporedu i pametnoj organizaciji dostupnog prostora. Prostrane kuhinje posebno efektno izgledaju opremljene betonskim površinama, masivnim drvetom i metalnim ormarićima i visilicama, a izložene grede uvijek su dojmljiv detalj neovisno je li riječ o drvenim ili metalnim nosačima. Neizostavna opeka prostor vaše kuhinje bez iznimke će učiniti toplim, a sjajni ili pak crno obojeni metal će ga po potrebi ohladiti i podsjetiti nas na uređenje tvorničkih hala. Industrijska kuhinja u svakom je slučaju uvijek prostor s brojnim domišljatim rješenjima i inovativnom uporabom tradicionalnih, ali i modernih te funkcionalnih i izdrživih materijala koji zajedno stvaraju dramatične interijere nadahnute profesionalnim kuhinjama velikih hotela i restorana.



Ormarići, police i ladice u industrijskim kuhinjama uvijek su dobro promišljeni kako bi sve ključne stvari kuharu bile nadohvat ruke s ciljem ostvarivanja maksimalne učinkovitosti. Tamne, zasićene boje poput antracit sive, crne ili zagasite metalik boje izvrstan su odabir za stvaranje upečatljivog prostora. Duboki i široki sudoperi od nehrđajućeg čelika ili s tamnim premazom upareni s inovativnim kuhinjskim miješalicama/tuševima za vodu sami po sebi djeluju kao ukras koji se savršeno uklapa u osnovnu paletu i koncept funkcionalnosti ovakvih pomno osmišljenih kuhinja.



Dojam profesionalne kuhinje lako ćete ostvariti uvođenjem otvorenih polica na kojima ćete izložiti svoje posuđe i metalne lonce, dodajući prostoru tragove sjaja. Iako se možda čini kao nepraktično rješenje, otvorene će vas police natjerati da dobro promislite što sve imate u kući i da održavate red kako bi vaša kuhinja bila i ostala vizualno atraktivna. U industrijskim kuhinjama također se često javljaju masivne drvene radne plohe kojima se koriste mesari u svojim dućanima ili, pak, betonske površine koje privlače pozornost. Nehrđajući čelik još je jedno rješenje za radnu plohu koje će se odlično uklopiti u vašu industrijsku kuhinju i usto je iznimno praktičan za čišćenje. Pogledajte u nastavku impresivne kuhinje u kojima bismo rado pripremali svoje obroke!





















Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 10:01