Izrada kreativnih predmeta

Upoznajte ljupke sestre Marinu Mađarević Markulj i Anju Mađarević

Kada Marinu Mađarević Markulj i njezinu sestru Anju Mađarević pitate koje su im prve asocijacije na djetinjstvo, u glas će reći: mama, nas dvije i izrada kreativnih predmeta. Iako su odavno prerasle vrtićke dane, ljubav prema ručno rađenim stvarima nikada nije prestala. Dapače! – Cijeli život smo bile u tome. Naime, naša mama je jedan kreativan tip, estetski vrlo nastrojena pa smo nekako i nas dvije to pokupile.

Za Marinu mogu reći da ima više preciznu ruku od mene pa se ona bavi više finesama i ocrtavanjima – priča simpatična Anja i dodaje kako su se time počele baviti iz zabave. Htjele su isprobati neke nove stvari. S vremenom su počele dobivati komplimente za stvari koje izrađuju pa im je palo na pamet da bi se možda mogle početi time baviti i malo ozbiljnije.

Rođendani, vjenčanja…

– Sada je to na razini hobija. Prvo smo izrađivale samo za sebe, onda za prijatelje, a potom je krenulo malo ozbiljnije, i to prilikom planiranja mojega vjenčanja. Izrađujemo za prijatelje. Anja je napravila 200-tinjak pomponova različitih veličina, a napravile smo i party daske s porukama. Anja se time bavila puna tri mjeseca – priča Marina.

Već nakon ljeta počele su izrađivati blagdanske stvari, i to u malo većem broju kako bi mogle pokloniti prijateljima i kako bi imali za sebe. Budući da cijeli život radimo božićne vijence i ukrase za sebe, došle smo do toga da sada radimo malo više. – Jedan od mojih angažmana je bilo i uređenje interijera za djevojačku večer moje prijateljice. Tema je bila kombinacija bijele i zlatne boje pa je sve bilo u tim tonovima.

Moja prvobitna ideja, uostalom, bila je da s hand made stvarima uređujem prostore za vjenčanja, djevojačke, rođendane… – priča Anja. Sada je, pak, logično božićni asortiman jer je aktualan, ali inače rade prema potrebi, odnosno željama prijatelja. Ovisno o temi ili vrsti zabave što su cure zamislile ili što je netko od njihovih prijatelja predložio. Što se tiče teme ili stila cure sve izrađuju, od modernog, vintage ili retro… No, ipak će u glas reći da se još “traže”.

Planovi za Uskrs

– Radimo stvari koje nam se svide i možemo realizirati. Ako to uspješno napravimo, onda pokušamo na neke zabave ukomponirati. Do sada je to imalo dobre reakcije. Inspiracije pronalazimo na internetu i u našem omiljenom časopisu, Domu i Dizajnu. U principu, kada vidiš ideju, onda se dalje ona razvija sama, a mi damo svoj pečat – pričaju sestre. Za svoj hobi kažu kako nije skup. Bitno im je da rade s prirodnim materijalima koji su lako dostupni.

Daske kupuju u Hrvatskoj. Jedino se papiri naručuju izvana, a bitno im je da su boje sve na vodenoj bazi te da nisu opasne za djecu, ali i sam interijer. – Ideje dobiješ i u hobby dućanima kada vidiš asortiman. Ako imaš oko za te stvari, kad vidiš pet stvari, već možeš vidjeti kako ih ukomponirati u prostor. Nije to komplicirano niti skupo, treba samo imati deju – pričaju Marina i Anja. Iako im hobby uzima vrijeme, one uživaju u njemu.

– Dođemo kod mame na ručak pa izrađujemo u dnevnoj sobi i kuhinji dok mama kuha sarmu – smiju se sestre te dodaju kako im je u planu urediti jednu sobu u kući u svoju malu radionicu. – Sada već imamo planove za Uskrs. Što se tiče budućnosti, vidimo se kako ovo postaje posao i životna okupacija – zaključuju. Anjine i Marinine radove možete pogledati i na Facebook stranici PrettyThings.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 10:45