Kada klinci izrađuju dekoracije

I najmlađi se članovi obitelji mogu uključiti u postizanje blagdanske atmosfere u domu

Marija, Rafael i Ivana pokazuju kako se i najmlađi članovi obitelji mogu uključiti u postizanje blagdanske atmosfere u domu.

Iz procesa uređenja doma kako bi se postigla blagdanska atmosfera ne smije se isključiti nijedan član obitelji. Naročito ako su najmlađi članovi dovoljni stari i vješti za izradu božićnih ukrasa i dekoracija. U zagrebačkoj obitelji Križančić upravo djeca, odnosno Marija (7), Rafael (11) i Ivana (12), preuzimaju glavnu ulogu te iz godine u godinu sami izrađuju božićne ukrase, a među njima su, naravno, i adventski vjenčići.

Anđeli od tjestenine

– Najčešće radimo vijence od materijala pronađenih u prirodi, kao što su mahovina, šišarke ili drvca. Znali smo raditi anđele od tjestenine, koje bi djeca bojala u razne boje. No, budući da je vrijeme viroza, nismo imali puno vremena obilaziti vikendicu u potrazi za novim materijalima od kojih bismo izradili ukrase, pa smo morali napraviti plan B, odnosno kupiti dio ukrasa – kaže Marijin, Rafaelov i Ivanin otac Borna, dodajući kako je ponuda u trgovinama zaista bogata te cjenovno prihvatljiva. Iako Borna i supruga uskaču djeci u pomoć pri izradi ukrasa, kreativni Marija, Rafael i Ivana puno su toga naučili na radionicama koje polaze pa su već izrađivali i ukrašavali predmete u tehnici decoupage, origami…

Ukrasi iz prirode

Unatoč prehladi, za ovaj im je vijenac trebalo sat vremena. Koristili su dio kupljenih ukrasa, ali su iskoristili i stare ukrase, koji su prijašnjih godina kupljeni u hobby trgovinama i trgovačkim lancima ili su, pak, prikupljeni u prirodi.

Tutorijal za izradu adventskog vjenčića pogledajte u našoj galeriji!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 11:28