Evo kako do najljepše blagovaonice!

Kako uskladiti kuhinju s blagovaonskim stolom i stolicama?

Kako uskladiti kuhinju s blagovaonskim stolom i stolicama ovisi o stilu uređenja kuhinje, vašim željama, trendovima i mogućnostima.

Blagovaonski stol i stolice dio su namještaja koji utječe na izgled vaše kuhinje i doma. Imate li open space interijer i blagovaonski dio spaja kuhinju i dnevnu sobu ili je vaša blagovaonica u posebnoj prostoriji, ideje koje vam danas donosimo možete vrlo lako primijeniti u jednoj i drugoj varijanti.

Jedan od načina kako vrlo lako možete svojem domu dati šik originalni izgled je kombiniranjem različitih stilova, ali i novih i starih stvari. Ovaj savjet idealno se može primijeniti upravo na blagovaonici gdje upravo savršen spoj čine tradicionalni, glomazni blagovaonski stolovi i moderne stolice.

Danas su vrlo popularni stolci retro izgleda u stilu sredine prošlog stoljeća. Ti komadi koji su obilježili arhitektonski i dizajnerski plodno razdoblje moderne i danas izgledaju svježe, originalno i moderno. To su ujedno i glavne karakteristike bezvremenskih komada namještaja. Eksperimentiranje s najrazličitijim materijalima i oblicima koji ih čine jedinstvenima i prilagodljivima različitim prostorima zasigurno je pridonijelo njihovoj iznova pronađenoj popularnosti.

Ako je vaša kuhinja moderno uređena onda bi i blagovaonica trebala biti u istom stilu. Što to točno znači? Moderno uređena blagovaonica je ona koja se sastoji samo od bitnih elemenata. To je stol za blagovanje sa stolicama plus rasvjeta koja se nalazi iznad stola.

Modernim uređenjem se, naime, može postići vrlo elegantna i ugodna atmosfera ako se malo poigrate s različitim stilovima pa tako možete dobiti industrijski vintage ugođaj ili vrlo popularnu skandinavsku atmosferu koja poštuje drvo, ali i futuristički ili suvremeni ambijent u kojem ćete se vrlo ugodno osjećati. Bitno je samo da ne pretjerate i uzmete u obzir sve bitne elemente.

U moderno uređenim blagovaonicama najčešće dominiraju bijela, siva i crna boja. Vrlo često je to bijeli lakirani stol okružen bijelim lakiranim stolicama. U načelu, tako uređena blagovaonica nikada ne izgleda loše osim što podsjeća na umjetničku galeriju. Stoga, ako želite postići ugodniju atmosferu i dati više osobnosti ovoj prostoriji kombinirajte bijeli stol sa stolicama u različitim bojama – crnu, crvenu i dva plave stolice, na primjer. Ovim ćete trikom u dekor unijeti boje, a blagovaonica će i dalje biti uređena u modernom duhu.

Također, u posljednje su vrijeme vrlo popularne i blagovaonice uređene u industrijskom stilu. U njima je uvijek prisutan metal i sirovo drvo koji zajedno u kombinaciji izgledaju savršeno. Općenito, postavljanje velikog drvenog stola i stolica, poput Tolixa ili Eamesa dobiva se autentično uređena blagovaonica sa stavom. Dodajte tomu monumentalni retro luster ili industrijski fenjer i dobit ćete ugodan prostor idealan za druženja.

Dok skandinavski uređenu blagovaonicu možete dobiti na dva načina. Prvi je stvaranjem prirodnog i autentičnog nordijskog stila u kojem su stol, stolice, pa čak i rasvjeta najčešće izrađeni od drva.

Drugi je način stvoriti malo sofisticiraniji svemir koji ističe dvije boje karakteristične za skandinavski stil – bež i crnu. U ovom drugom slučaju zasigurno nećete pogriješiti ako popunite prostor s drvenim stolom i podignete atmosferu s crnim stolicama. Ovdje nema potrebe za kupnjom dizajnerskog namještaja. Klasični jednostavni namještaj ovdje vrlo dobro pristaje.

U nastavku vam donosimo najbolje blagovaonske stolove i stolice iz Harvey Normana!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:37