Razigrana eksplozija tekstura

Kreativni brend HOI koji pršti bojama

 

Osim zaista posvećenih minimalista, malo tko može reći da mu jarke i vedre boje ne bi izmamile osmijeh na lice, pogotovo kada je riječ o modnim detaljima kojima u tren oka možemo preobraziti pomalo dosadnu odjevnu kombinaciju u zanimljiv modni izraz. U potrazi za posebnim komadima kojima se doista može udahnuti malo života u garderobu i naš dom naišli smo na zanimljiv brend HOI iza kojeg stoji modna dizajnerica i umjetnica Ana Vuzdarić. Ana stvara modne dodatke i ukrase koji se teško zaboravljaju, ne samo zbog predivnih boja koje koristi kako bi zaista zadivila, nego i zbog njihovih raskošnih tekstura koje vas jednostavno prisiljavaju da ih dodirnete.




Svoju posvećenost bojama i teksturama Ana savršeno opisuje kao „koloristički i taktilni rokoko“ koji neprestano iznenađuje. Sam brend postoji nešto više od godine dana i obuhvaća eklektični izbor proizvoda, od odjeće, preko nakita, do vezenih slika. Osim po eksploziji boja, predmeti HOI posebni su po još jednoj značajki. Budući da je riječ o vezu, proces njihovog nastanka sve je samo ne brz.



– Vez je sam po sebi predivna opuštajuća tehnika, ali istovremeno jedna jako spora tehnika, pogotovo gledajući iz današnje užurbane perspektive gdje sve, da bi bilo isplativo, mora biti gotovo sada i odmah – objasnila nam je Ana, dodatno istaknuvši da uglavnom ne radi prema skicama pa su tako neke od najzanimljivijih tekstura i kombinacija nastale sasvim slučajno, u naletu uzbudljive inspiracije. To također znači da je svaki komad istinski jedinstven!




Cilj ove kreativne umjetnice jest pronaći način kako odmaknuti vez od stigme dosadne tradicionalne tehnike, a to ostvaruje eksperimentiranjem s raznim materijalima poput PVC vrećica, mrežica za povrće, gume, žice i tako dalje kojima nadograđuje osnovu od konca i vune. Nadahnuće crpi iz različitih izvora, od prirode pa do umjetnika kao što su Chagall, Miró i impresivna japanska umjetnica Yayoi Kusama, a svoj živahan koloristički pogled na svijet dijeli i sa stranim umjetnicama Judit Just i Liz Payne koje se u svom radu također bave tekstilom u različitim oblicima.


Reakcije njenih kupaca odličan su pokazatelj da su HOI ukrasi, broševi i slike savršeni spoj modernog i tradicionalnog, a Ana ističe kako su reakcije do sada bile osvježavajuće pozitivne.




– Mlađa populacija odlično reagira na vezeni nakit zbog neonskih ili fosforescentnih boja koje koristim, i zasićenih tekstura – prepričava nam Ana – dok paralelno starija populacija pozitivno reagira na vez jer ih vraća u mladost.

Razigrane HOI komade kojima ćete bez iznimke razvedriti svoj ormar i svoju svakodnevicu možete pronaći na službenoj stranici brenda i HOI Facebook profilu.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:55