KAKAV SRETNIK

Kupio polovne kuhinjske ormariće pa u njima pronašao čak 150 000 eura

 Printscreen/Facebook

Rođen pod sretnom zvijezdom najbolji je opis za Thomasa Hellera (50) iz njemačkog grada Bitterfelda.On je, naime, najobičniji čovjek koji je jednog dana odlučio promijeni kuhinjske elemente, pa je na e-bayu pronašao polovne ormariće, baš onakve kakvi mu odgovaraju. Uredno je sve platio, ormarići su stigli i kada ih je otvorio imao je što vidjeti.

Heller je kuhinjske elemente kupio na internet aukciji i platio ih između 240 i 300 eura ne sluteći kakvo ga iznenađenje čeka. Kad su ormarići stigli u njegov dom odlučio ih je postaviti u kuhinji. Otvorio je jedan od njih i primijetio da on ima tajnu pregradu.

Znatiželjni Thomas je otvorio pregradu u kojoj se nalazila dobro skrivena kutija. Kad ju je otvorio i ugledao omotnicu iz koje je virila novčanica od 100 eura. Međutim, njemu nije palo na pamet da novac zadrži, već je odmah otišao u obližnju policijsku stanicu i prijavio šta je pronašao.

- Otvorili su drugi, zaključani ormar i pronašli još novca. U omotnica su uredno bile poslagane novčanice od 200 i 500 eura. Sve u svemu u ormarićima se nalazilo ukupno 150.000 - ispričao je Heller.

image
Printscreen/Facebook

Policija je ubrzo utvrdila da je novac u kuhinjskim elementima skrivala žena iz Halea. Ta devedeset jednogodišnja starica otišla je u dom za stare i nemoćne nakon smrti supruga i potpuno zaboravila na novac koji je sakrila.

Da sve bude još zanimljivije, čovjek koji je bio zadužen da u ime starice proda kuhinjske elemente nije primijetio ništa sumnjivo. Sve je bilo dobro skriveno, pa nitko nije imao pojma da stari, polovni ormarići kriju pravo blago.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 08:49