Tip-top

Mala kuhinja, ali za terasu: Ima sve, dobro izgleda, a i cijena je prihvatljiva

 Leroy Merlin
Možete je napraviti od kamena, cigle, betona, mramora, inoksa ili drva kao u primjeru koji slijedi

Nema ništa bolje od uživanja na otvorenom u prekrasnom pogledu. Još ako se tome dodaju fina hrana i ugodno društvo, to je savršena kombinacija za vruće ljetne dane. Sigurni smo da vam u vrijeme vrućih ljetnih dana nije prioritet biti za štednjakom, no ako je kuhinja na otvorenom, puno je lakše kuhati i uživati u hrani.

image
Leroy Merlin
image
Leroy Merlin
image
Leroy Merlin

Za vanjsku kuhinju vam ne treba puno prostora, samo je trebate funkcionalno rasporediti. Mini sudoper, roštilj i radna površina osnovni su elementi o kojima morate voditi računa. Standardni blagovaonski stol možete zamijeniti nešto nižim stolom s udobnijim stolicama kako bi baš sve bilo namijenjeno uživanju i opuštenoj atmosferi.

image
Leroy Merlin

Stoga ako imate mogućnost napraviti kuhinju na terasi ili u vrtu, zasigurno nećete pogriješiti. S dolaskom toplih dana većinu vremena možete provoditi na otvorenom. Od pripremanja finih obroka za obitelj do vrtnih zabava s prijateljima, vanjska kuhinja daje priliku da boravite u prirodi ne samo dok jedete, nego i dok pripremate i kuhate obroke. Može to biti samo prostor s roštiljem ili kuhinja u kojoj se mogu napraviti složenija jela. Kako će izgledati, ovisi o vašim željama, ali i ambijentu u kojem se nalazi. Možete je napraviti od kamena, cigle, betona, mramora, inoksa ili drva kao u primjeru koji slijedi.

image
Leroy Merlin
image
Leroy Merlin

Tako nam se ova mala vanjska kuhinja postavljena u svojevrsni ormarić koji se otvara poput kamioneta s hranom čini savršenom.

image
Leroy Merlin
image
Leroy Merlin

Kompaktan je i skrivena iza vrata kada se ne koristi, što je također dobro, jer štiti uređaje i opremu. Opremljena je kompaktno i ima funkcionalan raspored. Postoje površine za kuhanje, radna ploča, roštilj, spremište za sastojke, osnovni pribor i posuđe. Njegova je obloga inspirirana Shou Sugi Banom, s Ima pročelje u boji spaljenog drveta i može se kombinirati s vrtnim namještajem u istom duhu, u sivom metalu i sirovom drvu, a kada se zatvori, stapa se s dekorom. Što više možete poželjeti?

image

Cijena kuhinje na fotografijama

Leroy Merlin

CIJENA KUHINJE NA OTVORENOM

Osnovni elementi ili luksuzno opremanje?

Osim osnovnih elemenata, ljetne kuhinje mogu biti u potpunosti opremljene kao i bilo koja druga kuhinja svom mogućom aparaturom kao što su klasične pećnice, konvekcijske pećnice, mikrovalne pećnice, krušne peći, hladnjaci, perilice i sva druga oprema. Za zabavu se može ugraditi i surround sistem i televizija.

Cijena osnovne vanjske kuhinje kreće se od otprilike 15.000 do 50.000 kuna, dok one luksuznije i opremljenije mogu stajati od 75.000 pa čak i do 300.000 kuna.

Cijene mogu biti i više i niže, ovisno o materijalu i odabranim aparatima. Primjerice, grill se može naći od 1200 do 25.000 kuna ovisno o veličini, sadržaju i proizvođaču, sudoper od nehrđajućeg čelika za oko 600 kn, a hladnjak od 2500 do 6000 kuna, tako da se može i uštedjeti, ali, naravno, nauštrb kvalitete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 10:18