MALO JE POTREBNO

Mali užici za uljepšavanje svakodnevnog života: Uz ove sitnice vaš dom će biti drugačiji

 Unsplash
Umjesto skupih renovacija usredotočite se na nekoliko malih ugodnih dodataka i pripremite se za velike prednosti

VelikI zahvati i preuređenje svakako mogu preobraziti svaki dom, ali postoji mnogo malih i jeftinih načina da se dom također transformira. Promišljeni detalji i jednostavne sitnice mogu povećati razinu udobnosti i stila i ostaviti vaš bankovni saldo uglavnom netaknutim. Stoga se usredotočite na nekoliko malih ugodnih dodataka i pripremite se za velike prednosti.

image
Unsplash

Obnovite posteljinu

Čak i ako ne spavate preporučenih osam sati noću, i dalje ćete velik dio svog života provoditi među plahtama, pa si priuštite kvalitetnu posteljinu. Pamuk s velikim brojem niti ili oštar lan pružaju izvrstan osjećaj na koži. I dok će kvalitetna posteljina koštati malo više, odužit će vam se udobnošću iz noći u noć. Također je općenito izdržljivija od obične.

image
Unsplash

Uživajte u svježem cvijeću

Rezano cvijeće stvara ugodan dodatak boja u svakom prostoru, donoseći dio prirodnog svijeta u zatvoreni dio. Razmetanje velikim buketima može biti skupo, ali umjesto toga možete koristiti male bukete ili pojedinačne stabljike.

Odvojite cvjetove i postavite ih po svom domu za cvjetni detalj u svakoj sobi ili izrežite lijepo cvijeće iz svog vrta.

image
Unsplash

Komadi koji će vam izmamiti osmijeh

Dodajte detalje svom prostoru koji će vam izmamiti osmijeh. Možda nisu super elegantni ili ludo otmjeni, ali ako vam se sviđaju, poboljšat će vaš dom. Neobični predmeti, pronađeno blago ili sitnice s buvljaka – unesite sve što vas čini sretnima jer ono zaslužuje mjesto u vašem domu.

image
Unsplash

Prepustite se tapetama

Tapeta, po definiciji, najbolje djeluje u malim dozama. Osvježite hodnik ili sobu s upečatljivim printom. Nećete morati puno koristiti u malom prostoru, što čini ovu opciju prilično pogodnom za novčanik.

image
Unsplash

Promišljeno organizirajte police

Lijepe police mali su luksuz koji svatko od nas može postići. Ispraznite pretrpanu policu ili površinu i preuredite je odabirom svojih omiljenih komada. Jednom izolirani i kreativno prikazani, postat će pozitivna žarišna točka.

image
Unsplash

Kupite dobre vješalice

Žičane vješalice mogu rastegnuti i izobličiti odjeću i često se zapetljati u ormaru, pa ih umjesto toga zamijenite malo boljim vješalicama.

Drveni dizajn dovoljno je jak da podupire glomaznu odjeću i trebao bi trajati cijeli život, dok će vješalice prekrivene mekanim neklizajućim materijalom spriječiti da vaša odjeća padne.

image
Unsplash

Utkajte šarene akcente

Čak i ako ste predani prigušenim tonovima ili volite čistu bijelu boju, razmislite o uvođenju malo blistave boje u sobu. Ništa ne oživljava prostor više od boja, dodajući razigranu notu koja pomaže u podizanju raspoloženja u prostoriji.

Živopisni jastuk ili tepih, funky stolica ili oslikani stol mogu biti jednostavan i jeftin način da probudite dekor sobe.

image
Unsplash

Osvježite suptilnim mirisom

Lako je previdjeti pozitivan i ugodan učinak nježnog mirisa u domu, jer vizualna i taktilna privlačnost prostora obično imaju prioritet. Prostorije s nježnim mirisom dočekaju vas prije nego što ste uopće imali vremena diviti se jastucima ili umjetničkim djelima.

Kupite mirisne svijeće, difuzore i sprejeve za sobe ili, u najmanju ruku, otvorite prozore na sat-dva kako biste osvježili svoje sobe.

image
Unsplash

Napravite mjesta za čudesne šalice

Mnogi od nas piju nekoliko šalica kave ili čaja dnevno. Pretvorite ovaj ritual u nešto stvarno ugodno ulaganjem u prekrasne šalice. Vaš će jutarnji napitak imati mnogo bolji okus iz lijepe šalice koja je promišljeno dizajnirana da udobno sjedi u ruci, a ne iz okrnjene i zdepaste stare šalice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 23:00