ZA VELIKE I MALE

Međunarodna izložba željezničkih modela i maketa u Zagrebu

 Family Mall
Entuzijastima, a nadasve zaljubljenicima u željezničko modelarstvo, Family mall u suradnji s Klubom željezničkih modelara Zagreb priprema pravu atrakciju na kućnom pragu od 19. do 21. svibnja

Family mall u suradnji s Klubom željezničkih modelara Zagreb predstavlja Međunarodnu izložbu željezničkih modela i maketa od 19. do 21. svibnja.

U Paviljonu 1 Family mall centra na 1200 četvornih metara posjetitelji će se moći zaputiti na putovanje svijetom domaćih, europskih i svjetskih željezničkih modela, sudjelovati u obilježavanju 140. godišnjice pokretanja Orient Expressa, a oni najmlađi zabaviti se na kreativnim radionicama. Čak 18 sudionika iz Hrvatske, Austrije, Slovenije, Italije i Mađarske predstavit će fascinantan svijet modela i maketa u različitim mjerilima i tako oplemeniti najveću izložbu željezničkog modelarstva dosad održanu u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.

image
Family Mall
image
Family Mall
image
Family Mall

Klub željezničkih modelara Zagreb, koji ima tradiciju dugu 54 godine, sa svojim kolegama iz klubova i prijateljima predstavit će 12 modularnih sustava gradnje, ali i organizirati radionice, uključujući i one za najmlađe. Djeca će imati priliku upravljati željeznicom uz nadzor, a potom i steći diplomu za strojovođu na licu mjesta te tako stvarati vlastite priče o putovanjima. Najmlađi posjetitelji kreativnost će moći razvijati uz bojanje crteža s raznim prikazima vlakova. No, i odrasli entuzijasti sigurno će uživati u radionicama postarivanja željezničkih maketa.

image
Family Mall
image
Family Mall
image
Family Mall
image
Family Mall

- Prvi put u Hrvatskoj održava se izložba željezničkih modela maketa i jako smo ponosni jer će sudjelovati izlagači iz pet zemalja s više od 150 različitih modula i 12 velikih maketa. Već smo iznenađeni velikim interesom publike na društvenim mrežama. Vjerujemo kako će brojne posjetitelje razveseliti i to što ćemo posebno obilježiti 140 godina Orient Expressa kada ćemo predstaviti 15 prekrasnih kompozicija, a svaki dan izložbe će se jedna od njih voziti. Bit će to edukativna i atraktivna zabava za cijelu obitelj - poručio je Davorin Orban, predsjednik Kluba željezničkih modelara Zagreb.

image
Family Mall
image
Family Mall
image
Family Mall
image
Family Mall

Cijena ulaznice za djecu i mlade od četiri do 18 godina iznosi jedan euro, za odrasle dva eura, a ulaz za djecu mlađu od četiri godine je besplatan. Izložba počinje u petak 19. svibnja u 12 sati i trajat će sve do 20 sati, dok je radno vrijeme u subotu od 10 do 20, a u nedjelju od 10 do 18 sati. Svim posjetiteljima osiguran je besplatni parking.

image
Family Mall
image
Family Mall

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 13:07