LAUFEN SLAVI

Na izložbi povodom 130. obljetnice brenda sanitarne keramike i školjka kakvu je imao Elvis

 BILJANA BLIVAJS/CROPIX
Među ostalima predstavljeni su i unikatni primjerci Laufen dizajna, kao što su miješalice iz Orient Expressa

Laufen slavi 130 godina postojanja izložbom "LAUFEN - 130 godina inovacija i dizajna" u Oris Kući arhitekture u Zagrebu. Ovaj tradicionalno švicarski brand odražava simbiozu dizajna, kvalitete i funkcionalnosti te je, kao dio ROCA Grupe, jedan od vodećih svjetskih proizvođača s globalnom distribucijskom mrežom.

image

Martina Maričić Meić, izvrsna direktorica, Ilker Hussein, korporativni direktor za globalne projekte

BILJANA BLIVAJS/CROPIX
image

Tim Laufen tvrtke.

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Na izložbi se mogu vidjeti njihova najzanimljivija dizajnerska rješenja i najvažniji povijesni trenutci, od prvog dizajna umivaonika i izuma visećeg WC-a do najmodernijih materijala i tehnologija u premium kolekcijama Kartell by Laufen, The New Classic, ILBAGNOALLESSI ONE i Sonar. Među ostalima predstavljeni su i unikatni primjerci Laufen dizajna, kao što su miješalice iz Orient Expressa, jednog od najpoznatijih vlakova u povijesti željeznice, WC školjka iz kolekcije Nautilus II kakvu je na svom imanju imao Elvis Presley, prvi proizvodi nastali u suradnji s dizajnerskom kućom Porsche design i još puno toga.

image

WC školjka iz kolekcije Nautilus II

LAUFEN
image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX
image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Na otvorenju, uz bogat izložbeni program povijesnih patenata, fotografija, dokumenata i proizvoda, uzvanicima se obratio Ilker Hussein, Global Projects Corporate Director, ROCA Group, koji je predstavio najznačajnija postignuća Laufen brenda.

Ovim povodom Laufen je svojim kupcima na prodajnim mjestima diljem Hrvatske osigurao poseban popust na proizvode iz premium kolekcija KARTELL ● LAUFEN. THE NEW CLASSIC, SONAR i ILBAGNOALESSI ONE, koji vrijedi od 31. ožujka do 15. travnja 2022.

image
LAUFEN
image
LAUFEN

"Laufen je, kao dio Roca Grupe, jedan od najpoznatijih i najvećih brendova na svijetu u segmentu proizvodnje kupaonskih rješenja. Ovaj tradicionalno švicarski brand odražava simbiozu dizajna, kvalitete i funkcionalnosti. Na tom 130 godina dugom putu Laufen je bio i ostao predvodnik u razvoju inovativnih materijala i proizvoda koji su svoje mjesto pronašli u kupaonicama širom svijeta, bilo u privatnim ili javnim i poslovnim prostorima", naglasila je Martina Maričić Meić, izvršna direktorica Roca Croatia, na otvaranju u srijedu.

image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX
image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX
image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Izložba posvećena povijesti jednog od najstarijih svjetskih proizvođača sanitarne keramike i kupaonskih rješenja U Oris kući arhitekture bit će otvorena do 2. travnja, radnim danom od 9 do 19, te u subotu od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

image
LAUFEN

POVIJEST

Kad je tvrtka LAUFEN osnovana u Švicarskoj 1892. godine, sanitarni uvjeti su bili daleko ispod današnjih standarda i razina udobnosti - norme kojima je Laufen, jedini isključivo europski proizvođač sanitarnog porculana, pridonio. Povijest nekih tvrtkinih tvornica seže još dalje u prošlost, no cilj Laufena tada i danas je biti lider u tehnologiji, kvaliteti, usluzi i dizajnu.

Više od 130 godina, Laufen koristi najstariji prilagodljivi materijal poznat čovjeku da bi proizveo inovativne kupaonska rješenja s tradicionalnom švicarskom preciznošću. To čini Laufen proizvode jedinstvenima na prvi pogled, a njihov dizajn ujedinjuje dva glavna dizajnerska trenda: emocionalni talijanski dizajn s juga i tradiciju preciznog i jasnog dizajna sa sjevera.

image
LAUFEN

Od 1925., kada ulazi u poslovanje sa sanitarnim porculanom i postaje prvi i jedini proizvođač sanitarnog porculana u Švicarskoj, te ponosno razvija svoju tradiciju inovacija i napretka u kupaonskom prostoru.

Tako je već 1980.godine, najučinkovitija tehnologija lijevanja tlakom u obradi keramike izumljena u Švicarskoj od Laufena, što predstavlja otkriće koje je donijelo trajan doprinos industrijskoj proizvodnji i postavila nove standarde. Isto tako za Laufen je važan i današnji nastavak kretanja i rasta u području dizajna: viseći WC i samostojeći umivaonici, na primjer, napravili su novi pomak u estetskim mogućnostima. 1964. Xaver Jermann za Laufen je izumio prvi viseći WC, a prvi samostojeći umivaonik dizajnirao je Stefano Giovannon, kao dio kolekcije ILBAGNOALESSI One, 2002. godine. Iako je vrhunska izrada oduvijek bila zaštitni znak Laufen proizvoda, puno pažnje se obraća i na dizajn. Uspješno surađuj s imenima kao što su: Studio Marcel Wanders, Konstantin Grčić, Patricia Urquiola, Toan Nguyen, Stefano Giovannoni, Peter Wirz, Ludovica + Roberto Palomba i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:12