Decentna, ali vrlo karakterna

Novitet “Home product” za pet: Slavna rasvjeta proslavljenih belgijskih dizajnera u Modusu

 SISKA VANDECASTEELE
Decentna, ali vrlo karakterna stajaća svjetiljka sastoji se od jedne tečne, zakrivljene crte sa žaruljom pričvršćenom na kraju

Prepoznatljiv stil belgijskih dizajnera Muller van Severen vrlo brzo je postao hit u svijetu dizajna namještaja. Zašto? Pa zapravo vrlo jednostavno - njihove hibridne konstrukcije klasičnih komada namještaja imaju neočekivan obrt.

Razigrana kombinacija pravih i krivih linija dodaje pozitivne vibracije, inače krajnje ozbiljnom svijetu namještaja. I to čini cijelu priču vrlo zabavnom i zanimljivom. Dizajnerski duo Fien Muller i Hannes Van Severen iz studija Muller Van Severen genijalno se igraju konceptom forme i funkcije.

image
SISKA VANDECASTEELE

image
SISKA VANDECASTEELE

VERZIJE

Očito je to i u njihovom proizvodu koji od nedavno možete kupiti u zagrebačkoj trgovini Modus. Podna lampa službenog naziva Standing lamp N°1 vrhunac je jednostavnosti i elegancije. Kao dio kolekcije, uz stropnu i zidnu rasvjetu, čini zanimljiv, diskretan akcent u prostoru.

Talentirani duo Fien Muller i Hannes Van Severen genijalno se i pametno igraju konceptom forme i funkcije

- Budući da je nježno prisutna, uz crnu, postoje i razigranije verzije u bojama, točnije zelena, plava, ali i siva te izvedba u mesingu. Tanke, zakrivljene linije prisutne su kao tema cijele serije čija je stolica/ljuljačka postala zaštitni znak estetike ovih autora, evocirajući privilegirane trenutke iz djetinjstva ili, pak, romantičnih scena iz romana, filmova... - objašnjava Nina Fiolić, vlasnica Modusa. Kada govori o stolici/ljuljački, Nina zapravo govori o sjedalici Chaise Lounge.

image
SISKA VANDECASTEELE

POZORNOST

Model sjedalice “Duo seat”, naime, koji su ovi dizajneri proizveli za Side Gallery, jedinstvena je kombinacija ležaljke i stolca. Neobičan komad namještaja nudi dva različita položaja za korisnika - uspravno sjedenje ili naslonjeno na leđima.
- To je komad namještaja koji je čista radost u dnevnoj sobi - ističu dizajneri i dodaju kako je njihova kolekcija njihovih upečatljivih lampi zapravo realizacija istog koncepta, a to je materijalizacija jednostavnih i šarenih crteža u prostoru interijera.

image
SISKA VANDECASTEELE

Slično kao viseća svjetiljka, ova stajaća svjetiljka, koju kod nas u Modusu možete kupiti, sastoji se od gotovo ništa više od jedne tečne, zakrivljene crte sa žaruljom pričvršćenom na kraju.
- Budući da ovaj proizvod treba stajati na zemlji, dodane su dvije male linije, postajući tako nogama svjetiljke. S jedne strane, osnovni dizajn ne privlači previše pozornosti, s druge strane njegov razigrani karakter upada u oči - otkrivaju dizajneri.

Više na www.modusdesignhop.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 17:08