NA KORZU

Novouređeni prostor: Božićni STEM laboratorij poklon za građane Rijeke

 TANJA KANAZIR/
Prostor je opremljen i renoviran sredstvima Grada Rijeke te iz ESF projekta STEM(AJMO!)

U prostoru CKA planirani su grupno vođeni obilasci kroz STEM izloške za obrazovne ustanove, kao i radionice, predavanja i slični edukativni sadržaji

STEM laboratorij otvoren je u Rijeci na Korzu 2A sa zanimljivim eksponatima. Novouređeni prostor, osim od STEM laboratorija, sastoji se i od studija za snimanje online predavanja i webinara te ureda u kojima će biti smještena stručna služba koja će biti na raspolaganju organizacijama, ustanovama i građanima koji žele zajednički raditi na popularizaciji takvih tema prema zajednici.

U povodu otvorenja organiziran je prije nekoliko dana božićni domjenak.

image


TANJA KANAZIR/

Za Božić se kao dar može primiti i znanje, koje će biti dostupno na ovom mjestu koje je opremljeno i renovirano sredstvima Grada Rijeke te ESF projekta STEM(AJMO!)

Prostor je opremljen i renoviran sredstvima Grada Rijeke te iz ESF projekta STEM(AJMO!) u sklopu kojeg je izgrađen i opremljen i STEM park na Klobučarićevu trgu. Centar tehničke kulture Rijeka već gotovo 30 godina radi na razvoju novih saznanja i postignuća na području tehničke kulture, znanosti i tehnologije te njihovoj popularizaciji u zajednici.

Interaktivne stanice uvode u svijet fizike, kemije, tehnologije, matematike, biologije...

Organizacija koja je prvotno bila smještena na Pomeriju te se kasnije utaborila na Školjiću sa svojim Edukacijsko-izložbenim prostorom, Laboratorijem znanja i Klubom mladih RI connect, od ovog prosinca bit će još dostupnija s ovim novootvorenim prostorom. STEM laboratorij, usmjeren na popularizaciju među građanima od najranije dobi, opremljen je interaktivnim stanicama koje uvode u svijet matematike, fizike, kemije, biologije i tehnologije. U njemu se mogu istražiti teme poput matematičkih popločavanja, eksponencijalnog rasta, fraktala, vjerojatnosti, putanja kretanja, šifriranja i kodiranja.

image
TANJA KANAZIR/

Očekuje se suradnja Centra tehničke kulture Rijeka s brojnim znalcima iz akademskog svijeta i civilnog sektora

U prostoru su planirani grupni vođeni obilasci kroz STEM izloške za obrazovne ustanove, kao i brojne radionice i predavanja s ciljem popularizacije STEM-a za građanstvo. Njih će CTK Rijeka izvoditi u suradnji s brojnim suradnicima iz akademskog i civilnog sektora koji su pomogli u osmišljavanju prostora i postava STEM laboratorija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 03:09