dobrodošle promjene u domu

Odličan makeover stare kuhinje

Uvijek nam je zanimljivo vidjeti uspješne projekte renovacije koji služe kao dokaz da je svaki prostor moguće preurediti u svoj dom iz snova! Vlasnici stana na fotografijama nekada su imali malu i mračnu kuhinjicu te odvojeni prostor blagovaonice, no odlučili su te dvije prostorije otvoriti i spojiti kako bi dobili jedinstven i prozračan prostor.

Uska kuhinjica bila je u samom dnu kuće, a blagovaonica je bila mračan središnji prostor. Prilikom renovacije vlasnici su uklonili zid između te dvije prostorije i postavili kuhinjski poluotok umjesto njega koji služi i kao radna površina s ladicama i kao šank za doručkovanje te vizualno odvaja blagovaonicu od kuhinje. Kuhinja je dvobojna, s donjim bijelim kuhinjskim ormarićima i visećim ormarićima zagasite boje drva. Kako bi unijeli malo veselja u uređenje, vlasnici su postavili tri žarko žute visilice iznad prostora šanka koje dodatno definiraju prostor i u njega unose vedrinu.


U kuhinji su iskorištene i geometrijske pločice u bijeloj, svijetloplavoj i tamnoplavoj nijansi na uzorku, a postavljene su iznad štednjaka te na zid uz sudoper, odnosno samo gdje je najnužnije kako bi se zaštitio zid.


U svoj novi dizajn uklopili su stare kućanske aparate jer su bili relativno novi, financijski im se više isplatilo i nisu željeli da cijela kuhinja bude moderna nego da bude topla i udobna. Kroz blagovaonicu i sve do boravka uza zid proteže se niski bijeli ormarić koji funkcionira i kao polica i kao prostor za odlaganje. Zelene stolice u blagovaonici te knjige na veselim geometrijskim policama na zidu također unose razigranost u prostor.


Ugradnjom krovnih prozora dobiveno je više svjetla u cijeloj prostoriji koja je sada prohodna, prozračna i predstavlja ugodan prostor za boravak.

Izvor: Ideal Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:10