15 sjanih ideja

Ovi su mali balkoni uređeni s puno stila

15 sjajnih ideja za uređenje malog balkona

Urediti mali balkon nije jednostavan zadatak. Kad stigne toplo vrijeme, svi želimo na svježem zraku i suncu ispijati osvežavajući smoothie ili uživati u jutarnjoj kavici i finom doručku. No, kako od malog balkona napraviti mjesto na kojem ćete uživati? S budžetom ili bez njega, odgovore možete pronaći među 15 malih balkona koje možete pogledati u nastvaku.

Mali balkon uređen kao blagovaonica na otvorenom

Čak i na najmanji balkon, kao što je ovaj, možete smjestiti klupu s jastucima i stolić na koji ćete odložiti čašu, tanjur ili knjigu koju čitate. Dodajte tepih i biljke i dobit ćete elegantno mjesto za uživanje na otvorenom.

Mali grafički balkon

Kako dekorirati ultra mali balkon da izgleda šik? Crno-bijela kombinacija boja može biti pun pogodak kao u ovom primjeru. Tepih na prugice i patchwork jastuk u crno-bijeloj kombinaciji stvorili su od ovog malog balkona šik prostor. Jednostavan namještaj od tikovine te cvijeće i teglice u istim bojama lijepo su zaokružili ovaj balkon u jednu cjelinu za koju definitivno možemo reći da je uređena s puno stila.

Mali balkon u nordijskom stilu

Uređen je vrlo razumno u ultra šik nordijskom stilu u kojem se pojavljuje samo bitno. Kako bi dobili udobnu skandinavsku atmosferu, na balkonu su smješteni samo drveni stolac prekriven udobnom kožom i mali stolić.

Mali balkon u boji

Ako mislite da na uski balkon ne možete smjestiti blagovaonicu, ova fotografija dokazuje da ste u krivu. Postavljanjem biljaka uz ogradu i visokih grmova dobit ćete izoliranu zelenu površinu s dovoljno svjetla i sjene. Ova blagovaonica sastoji se samo od stola i dvije stolice u tirkiznoj boji, koje odlično pristaju ovom balkonu.

Opušteni mali balkon

Ako vam se sviđa skandinavski dizajn i voljeli biste svoj mali eksterijer urediti u tom stilu, ovaj je balkon dobar primjer. Drveni pod, metalne posude za cvijeće i tekstil u bež boji stvorili su umirujuću atmosferu, idealnu za uživanje na otvorenom.

Udoban mali balkon

Želite da vam mali balkon bude ugodan? Jedan od načina je da ga uredite koristeći drvo kao na ovoj fotografiji. Drvena ograda postavljena oko balkona služi kao zaštita od vanjskog svijeta, ali i lijepo naglašava prostor. Ovaj je balkon lijep primjer različite kombinacije stilova, a izgleda ugodno i udobno, i ima sve što je potrebno.

Mali balkon kao prostor za miran odmor

Vlasnici su ovaj mali balkon, koji je minimalno namješten, pretvorili u prostor za uživanje na suncu. Sivi pod, koji izgleda hladno, prekrili su tepihom kako bi izgledao toplo i prijateljski, a niska drvena stolica u kombinaciji s biljkama dodatno je naglasila ugodnu atmosferu.

Mali plavi balkon;

Neke kuće imaju balkone s betonskim podlogama i ogradama koje često izgledaju hladno. No, vlasnici su ovom balkonu odlučili popraviti opći dojam plavom bojom i zagrijati ga drvenim podom. Gotovo s lakoćom uspjeli su postići suptilnost i profinjenost jednostavnim dekorom koji je kombinacija tradicije i suvremenosti.

Moderan mali balkon

Na ovom malom balkonu ništa nije prepušteno slučaju, čak je i pod moderan. Iznimno grafički, ovaj šik balkon stavlja tamne tonove u središte pozornosti. Stoga ako želite urediti balkon kao modernu sobu u interijeru, ovo je lijep primjer kako to možete postići.

Praktičan mali balkon opremljen Ikea namještajem

Mali balkon uređen recikliranim predmetima

Mali balkon uređen kombinacijom različitih stilova

Ne trebate veliki budžet za uređenje malog balkona. Dokaz je ovaj balkon koji je uređen kombinacijom različitih stilova, boja i materijala, a sastoji se od dvije stolice i reciklirane drvene kutije od vina koja se koristi kao stol. Jednostavno uređen, ovaj balkon ima određenu draž, zar ne?

Mali balkon opremljen kao dnevni boravak

Transformacija malih balkona u dnevni boravak velik je izazov, ali nije nedostižan. Ono što trebate je mini kauč izrađen od sanduka ili klupa koju ćete pokriti velikim jastucima ili mini madracem. Dodajte tepih, stolić i police na koje ćete izložiti biljke, i dobili ste mali balkon koji ima sve karakteristike dnevnog boravka.

Mali balkon uređen kao mali vrt

Idemo još dalje - ako želite, možete mali balkon urediti poput vrta, i to vrlo jednostavno. Izradite klupu širinebalkona, nabavite tepih za eksterijer i nekoliko lonaca za cvijeće, a ako još dodate lampione za boravak noću, dobit ćete balkon koji podsjeća na vrt idealan za ljenčarenje u ljetnim mjesecima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 18:22