Marrs green

Ovo je najpopularnija boja na svijetu!

 

Što mislite, koja je najpopularnija boja na svijetu? Ne, nije riječ o milenijskoj ružičastoj već o predivnoj zagasitoj zeleno-plavoj nijansi zvanoj Marrs Green! Poznati britanski proizvođač papira i papirnatih proizvoda GF Smith proveo je međunarodnu anketu u sklopu koje je više od 30 tisuća ispitanika iz preko 100 država na internetu moglo odabrati svoju najdražu nijansu iz cijelog niza javno predloženih boja.








Marrs Green zelena dobila je ime po Annie Marrs, studentici umjetnosti koja ju je stvorila nadahnuta prirodom Škotske. Duboka zelena nijansa s dodatkom plave privlačna je jer odgovara na potrebu za ponovnim povezivanjem s prirodom koja se sve više javlja u ljudima. Zelenu se oduvijek smatralo umirujućom i ugodnom bojom pa ne iznenađuje da je u današnje turbulentno vrijeme upravo ova boja odabrana kao najdraža boja na svijetu.

GF Smith je rezultate svoje ankete objavio na efektan i neočekivan način, izbacivši iz helikoptera papiriće Marrs Green boje nad gradom Hull u Velikoj Britaniji koji trenutno nosi titulu britanskog grada kulture te je prepun raznovrsnih zanimljivih događanja. GF Smith je privremeno dodao u svoj asortiman proizvode u ovoj atraktivnoj boji, a kako izgleda njena izrada pogledajte u videu u nastavku!

The World's Favourite Colour from G . F Smith on Vimeo.







Izvor: Dezeen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:20