kulturna manifestacija

Ovu subotu nemojte propustiti Bijelu noć!

Na čak osamnaest lokacija u gradu Zagrebu ove će subote, 1. listopada 2016., zagrebački građani i turisti moći uživati u kulturno-umjetničkoj manifestaciji "Bijela noć". Grad Zagreb ponovno se pridružuje Rimu, Parizu i brojnim drugim metropolama čije će ulice od poslijepodnevnih sati do kasno u noć preplaviti suvremena umjetnosti i kultura. Besplatna događanja odvijat će se diljem Zagreba, sa svjetlosnim instalacijama, stručnim vodstvima po izložbama i stvaranjem umjetničkih djela na licu mjesta pa prošećite gradom i uživajte u svim zvukovima i prizorima! Za vas smo iz gomile događanja koje detaljnije možete proučiti ovdje izdvojili nekoliko njih koji su nam posebno zanimljivi:

Muzej za umjetnost i obrt


16 - 20 h - kreativna radionica AmbaLAŽIRANJE - na radionici AmbaLAŽIRANJE polaznici će sami sebi dizajnirati "ambalažu", stvoriti određeni imidž. Voditelji radionice će ih fotografirati, a oni će na svoje crno-bijele fotografije intervenirati bojom. Pritom će trebati osmisliti zašto mijenjaju svoje lice baš na određeni način, odnosno zbog čega se žele predstaviti u određenom svjetlu koje je, naravno, nestvarno odnosno - lažno.

17 h - Bachrach & Krištofić: izbliza i osobno - susret s autorima, dizajnersko-fotografskim parom Sanjom Bachrach i Marijem Krištofićem. Izložba Bachrach & Krištofić = Dizajn & Fotografija prikazuje presjek njihova dugogodišnjeg djelovanja, a ovom ćete prilikom moći saznati što se sve krije iza njihovog stvaralaštva.

18, 20 h
- stručno vodstvo po Izložbi hrvatskog dizajna 1516

Etnografski muzej

U Etnografskom muzeju u povodu Svjetskog dana brada otvorena je izložba “Puna šaka brade” koja uz starozagrebačku brijačnicu prezentira i druge očuvane obrte Zagreba s početka 19. i 20. stoljeća.

19 - 20 h - The Barbers tim - promotivno brijanje i uređivanje brada i brkova, GoRetro - predstavljanje i prodaja tregera, Škrgatić - prikaz izrade šešira i predstavljanje obrta samo je dio bogatog programa.

Hrvatsko narodno kazalište: Dan otvorenoga trga

HNK organizira dojmljiv glazbeni program od 16 sati pa do kasno u noć koji možete pobliže proučiti ovdje, a paralelno se u zgradi Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu održava i program Tajna povijest kazališta. U 16 i 17 h možete se upustiti u razgledavanje unutrašnjosti kazališne zgrade uz glumce Barbaru Vicković i Kristijana Potočkog koji će vas provesti skrivenim kutcima kazališta koje inače ne biste mogli vidjeti.

Luminoakustična vožnju Zagrebom


Na Trgu sv. Katarine (ispred Gornjogradske gimnazije) svakih pola sata od 21 do 00 h polazi luminoakustično vozilo - kombi sa šest solarnih panela na krovu, šestero putnika i dva autora/vozača koji vas vode na jedinstvenu (zvučnu) avanturu stvaranja i komponiranja zvuka pretvorbom svjetla korištenjem solarnih panela. Koncept su osmislili hrvatski umjetnici, autorsko-izvođački tandem LIGHTUNE.G, Bojan Gagić, multimedijalni umjetnik, dizajner svjetla i zvuka i Miodrag Gladović, inženjer elektroakustike, glazbenik i producent.

Plato Gradec: Galerija na otvorenom - Hrvatski izumitelji

18 - 01 h - Mural koji prikazuje pojedine hrvatske izumitelje i njihove izume oslikavat će akademski slikari Dominik Vuković i Martin Hrastić te street art umjetnici Modul osam i Boris Bare.

Želimo vam dobru zabavu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:07