bezvremenski stil

Pet klasičnih boja za savršenu kupaonicu

Pri uređenju kupaonice bijela se boja uvijek smatra sigurnim odabirom za elegantno uređenje te važne prostorije u našem domu. No to nije jedina boja na koju se možete osloniti za bezvremenski stil! Budući da je renovacija često financijski zahtjevan pothvat, vrijedi razmisliti o izgledu koji može izdržati test vremena i beskonačne izmjene trendova u uređenju pa vam stoga izdvajamo pet prijedloga s kojima ne možete pogriješiti. S obzirom na to da se radi o klasičnijem odabiru u koji se uvijek možete pouzdati, razigranost u prostoru uvijek možete postići raznovrsnim kupaonskim dodacima, veselim ručnicima, dizajnerskim ogledalima i sličnim predmetima zbog koje će vaša kupaonica zasjati.


Crno+bijelo

Dinamika bijelo-crne kombinacije uvijek će biti vizualno zanimljiva, a ovako uređene kupaonice bez problema mogu biti stvarno upečatljive. Jaki grafički dojam stvorit ćete pomoću crnih fuga oko bijelih kvadratičnih ili pravokutnih pločica, a taj će vam odabir ujedno olakšati čišćenje prostorije. Planirate li u svoju kupaonicu uključiti više crne nego bijele boje, pripazite da vam u prostor dopire puno prirodnog svijetla, a pomognite si pomoću jačeg stropnog svjetla. Ovaj monokromatski stil predstavlja izvrsnu podlogu za igru sa šarenim dodacima!






Drvo

Tople nijanse drva učinit će jednostavno uređenje kupaonice puno upečatljivijim, pogotovo ako su u kombinaciji s bijelom bojom. Kada birate drveni materijal koji ćete postaviti u svojoj kupaonici, važno je da odaberete drvo koje može upijati i otpuštati vlagu a da to ne naruši njegovu strukturu pa obratite pozornost na vrste drva koje se mogu pronaći u prašumama. Važno je također da ga ispravno zaštitite i po potrebi nahranite uljanim premazima.




Siva

Različite nijanse sive odličan su odabir za kupaonicu jer vam mogu pomoći stvoriti kako umirujući prostor (svijetlosiva) tako i luksuzni ili dramatični interijer (ugljen siva). Kombinirajte ovu boju sa zanimljivim teksturama materijala kao što je kamen za posebno dojmljiv efekt.





Plava

Mornarski plava pravi je klasik za ljubitelje izražajnijih boja. Uključite je u svoju kupaonicu u obliku pločica s uzorkom ili pak kupaonskog ormarića, a izvrsno će izgledati u kombinaciji sa zlatnim detaljima. Ako se odlučite za plavu koja će privlačiti pozornost, pobrinite se da ostatak bude jednostavan kako bi plava bila u središtu pozornosti.





Krem

Iako se možda ne čine kao prvi izbor za kupaonicu, bež odnosno krem nijanse mogu stvoriti jednostavan i čist izgled vaše kupaonice. Ako se želite poigrati detaljima, poslužite se teksturama kamena ili pak zidnih obloga poput krem obojenih dasaka na primjeru s fotografije.




Izvor: Inside Out

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 02:41