POSTOJI NIZ OPCIJA

Pod može jako utjecati na izgled cijelog prostora. Odaberite onaj koji privlači pozornost

 /SHUTTERSTOCK

Tražite li pod u svome domu koji privlači pažnju? Vrsta poda koju imate može ostaviti dramatičan dojam na sobu i postaviti ton cijelom okruženju. Postoji više izbora za tako velik i ekspanzivan element od jednostavnog tepiha ili drva. Evo pet ideja koje mogu učiniti sobu zanimljivom.

image
/SHUTTERSTOCK

Prirodni pluto

Ako vam je potrebno malo topline i mekoće pod nogama, potražite pluto. Pluto je podni materijal s brojnim karakterističnim svojstvima. To je suptilno spužvasti materijal s jedinstvenim osjećajem koji donosi zadovoljstvo vašim stopalima. To je idealan pod za sve osobe s alergijama jer je otporan na plijesan. Pluto također ima svijetli, prirodan izgled, sličan drvu.

Mekana guma

Gumeni podovi nisu samo za dječje prostore. Apsorbiraju zvuk, a njihov mekan oblik čini ga sigurnim pod nogama u sobama kao što su kupaonice, kuhinje, teretane ili bilo gdje gdje postoji opasnost od klizanja. Guma je obično dostupna u svijetlim jednobojnim i višebojnim modelima koji su izvrsni za zabavne prostore. Guma se može postaviti u obliku ploča. Pod je općenito prilično jednostavan za postavljanje, a težina materijala ga drži na mjestu tako da nisu potrebna toksična ljepila.

image
/SHUTTERSTOCK

Staklo

Za elegantan, sofisticiran, moderan pod koji se lako održava, razmislite o staklenim mozaik pločicama. Staklene mozaične pločice nisu samo za kupaonicu—ugradite mozaične podove u hodnik ili terase kako biste dodali elegantan i ukrasni dodir prostoru. Ovi vrhunski materijali izrađeni su od posebno tvrdog ojačanog stakla i obično se pričvršćuju na mrežastu podlogu. Dostupni uzorci uvelike variraju, jer se na staklo mogu otisnuti razne nijanse.

Dekorativni beton

Najbolja opcija za podove možda vam je već pod nogama. Možda imate betonsku podlogu ispod gotovog poda. Odlučite se za betonski pod u njegovom sirovom obliku dajući mu dekorativan, elegantan ili sjajan izgled. Možete primijeniti bilo koji broj tehnika s betonom, uključujući poliranje, teksturiranje i bojenje kiselinom. Dodatni sloj betona također se može dodati i pomiješati s nijansi ili se mogu ugraditi drugi elemnti.

image
/SHUTTERSTOCK

Šperploča

Iako se jeftina šperploča se može se koristiti i kao gotov pod. Koristeći ju kao svoj glavni sloj, imat ćete ekonomičnu praznu ploču. Bogato obojen pod od šperploče može parirati izgledu tvrdog drveta. Potpuno zabrtvljen poliuretanom, pod od šperploče može se lako očistiti vlažnom krpom. To je idealno rješenje za prostoriju koja si ne može priuštiti veću visinu debljeg poda ili za prostor s velikim prometom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:40