GALA

Povratak u sedamdesete: Hibridna i fleksibilna sofa kreira novu retro atmosferu

 Mattia Balsamini
Projekt odgovara na želju da se sofa istraži kao mjesto, a ne kao puki funkcionalni proizvod

S osvrtom na 70-e, skulpturalnu modu Pierrea Cardina i istraživanja Roberte di Camerino, dizajnerica Cristina Celestino predstavlja sofu Gala, novi hibridni i fleksibilni sustav sjedenja za talijanski brend namještaja Saba – prenosi Yellowtrace. Mekana, ali definirana geometrijama preuzetim iz prirode i arhitekture, sofa je savršena sinteza osobnog jezika dizajnerice, povezujući tradiciju i inovaciju u jednom objektu.

image
Mattia Balsamini
image
Mattia Balsamini
image
Mattia Balsamini
image
Mattia Balsamini

Projekt odgovara na želju da se sofa istraži kao mjesto, a ne kao puki funkcionalni proizvod, dematerijalizirajući sam koncept tradicionalnog življenja i da se stvori sofa sa snažnom ikonografskom komponentom dizajna. Uz suptilnu referencu na retro-buduću atmosferu sofa koje su nastanjivale 70-e, nova kolekcija istražuje fleksibilnost tapeciranog predmeta kao skulpturalnog i sofisticiranog volumena. Središnja okosnica je vertikalni element koji iscrtava naborene krivulje spremne za prilagodbu, kako na prednjoj tako i na stražnjoj strani, element jastuka sjedala različitih dubina. Mnoge moguće konfiguracije daju život "hibridnoj" i fleksibilnoj sofi otvorenoj za interakciju.

image
Mattia Balsamini
image
Mattia Balsamini

Sofa je dobila ime po povezanoj eleganciji i sofisticiranosti, ali također Gala je referenca na jedan od planeta u Ratovima zvijezda i neizravna posveta "svijetu zvijezda" i optimizmu i napredovanju koja karakterizira to doba.

image
Mattia Balsamini

- Gala je suvremeni sustav sjedenja, ali kao i uvijek, moje se istraživanje slobodno kretalo kroz vrijeme, u potrazi za referencama iz najrazličitijih konteksta, kako bih došlo do sinteze mog putovanja - objašnjava Celestino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 19:27