ODLIČNO IZGLEDAJU

Predimenzionirane visilice novi su trend koji viđamo posvuda u zadnje vrijeme

 @OFICINAPISCO7INSTAGRAM
Opća svijest o tome kako rasvjeta može postaviti ton u prostoru je porasla, a tako i dostupnost šireg raspona izbora

Dok je dobra rasvjeta neophodna u svakoj prostoriji, ona može učiniti mnogo više od jednostavnog osvjetljavanja prostora. Rasvjeta može pomoći u stvaranju granica i definiranju različitih životnih područja. Također može postaviti raspoloženje u vašem domu, a sami uređaji mogu postati dojmljivi arhitektonski elementi, Better Homes and Gardens.

Opća svijest o tome kako rasvjeta može postaviti ton u prostoru je porasla, a tako i dostupnost šireg raspona izbora koji vlasnicima kuća omogućuju stvaranje jedinstvenog izgleda. Uzmite samo uspon rasvjete za slike i pristupačne skulpturalne rasvjete, kao dokaz da ljudi sve više obraćaju pažnju na rasvjetu u svojim domovima.

Kao rezultat toga, trendovi rasvjete su veliki, hrabri i impresivni. A jedan od najpopularnijih načina za postizanje ovog izgleda sada su prevelike visilice. Viseća svjetla prešla su dug put, od malih svjetiljki koje su se uglavnom koristile kao radna rasvjeta do dekorativnih dizajnerskih elemenata s funkcionalnim štihom. Ova svjetla dolaze u različitim završnim obradama, stilovima i proračunima, tako da postoji nešto za svakoga tko želi nadograditi svoje svjetiljke.

Saznajte što kažu stručnjaci za dizajn kako biste saznali kako isprobati ovaj istaknuti, blistavi stil.

Zašto sada vidimo više predimenzioniranih visilica

Visilica je uređaj koji visi sa stropa, ali za razliku od lustera ima samo jednu žarulju. Ovisno o lokaciji, uobičajeno je koristiti viseća svjetla u grupama za osvjetljavanje cijelog pulta ili stola. Tradicionalno su bila najčešća u kuhinjama, ali s nedavnim obiljem stilova, ova svjetla se probijaju do svake prostorije u domu.

Zapravo, s porastom popularnosti visilica, čak vidimo opcije visilica koje funkcioniraju kao rasvjeta na stazi, što otvara još više mogućnosti za njihovu upotrebu. Ovaj svježi razvoj također je vrlo aktualan jer, prema Candance Matlock iz ITALKRAFT -a, "Rasvjeta za staze se vraća na nov način, a istovremeno je funkcionalna i moderna."

Kreativni načini isprobavanja velikih visilica u vašem prostoru

Naravno, prevelike visilice i dalje dobro funkcioniraju na mjestima poput kuhinjskih otoka i ležernih blagovaonica, baš kao i njihovi parnjaci tradicionalnije veličine, tako da su izvrsna opcija kada želite osvježiti ove prostore. Ali postoji dovoljno drugih opcija o kojima možete razmišljati izvan okvira i razmotriti neka druga manje predvidljiva mjesta za ova svestrana svjetla.

Viseća svjetla izvrstan su način za izradu malih vinjeta. Objesite jednu iznad svoje omiljene stolice za čitanje umjesto da koristite podnu lampu i odmah ste dodali neočekivani i vrlo praktičan komad koji prostoru daje više postojanosti nego što bi to učinila podna lampa. Isto vrijedi i za korištenje para visilica kao svjetiljki za čitanje iznad kreveta—u tom slučaju, samo imajte na umu da možda želite jednu sa sjenilom koje baca svjetlo prema dolje, kako ne biste osvijetlili cijelu sobu.

Možete isprobati visilice umjesto svijećnjaka kako biste dali intrigantan pogled na kupaonsku rasvjetu i dali moderan dojam. Još jedna suvremena opcija je korištenje niza prevelikih visilica koje oblažu hodnik kako biste stvorili dramatičnu stazu i dodali gravitaciju prijelaznom prostoru.

A samo zato što više volite nenametljiv izgled ne znači da ne možete sudjelovati u ovom stilu.

"Neki od najvećih trendova koje vidimo u dizajnu rasvjete su čista, jednostavna i profinjena rasvjetna tijela", kaže Matlock. "Od visilica do podnih svjetiljki, počinjemo viđati vrlo tanke i minimalističke dizajne koji mogu stvoriti ugođaj bez da budu središnja točka prostorije i daju sobi luksuzan izgled na suptilan način."

Dakle, pokušajte s izrazitom rasvjetom ako tražite jednostavnu promjenu s velikim dobitkom. Što više ideja istražujete, to ćete više zanimljivih primjena pronaći za prevelike visilice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 16:37