Zavodljivi dizajn iz Nizozemske

Proizvodi poznatog keramičkog studija pravi su hit u Hrvatskoj! Doznajte tko stoji iza njih i gdje ih možete kupiti

 Modus Design Shop
Posude, vaze, svijećnjaci i drugi predmeti iz kolekcije predstavljaju bezvremenska umjetnička djela

Cor Unum je nizozemski keramički studio čija priča i povijest traju više od 70 godina. Studio je ujedinio mnoge dizajnere, keramičare, studente i nezaposlene u izradi jedinstvenih keramičkih i porculanskih predmeta poznatih međunarodnih dizajnera. Cor Unum je ujedno i latinski izraz koji znači "jedno srce", a zajednički ideal ovog studija prati tu poruku pružajući umjetnicima mjesto za izražavanje svog talenta i tako čine svijet boljim mjestom.

Jedan od autora je produktivan, karizmatičan i inventivan nizozemski dizajner Roderick Vos, koji istražuje dizajn kroz odnose istoka i zapada, tradicije i modernoga. Velika inspiracija ovom dizajneru je sama izrada proizvoda, proces koji je za njega jednako važan kao i sama ideja. Istražuje stare tehnike te ih kombinira s visoko inovativnom tehnologijom izrade. Kada opisuje svoju estetiku, ističe da ga ne zanima površna zabava, već zadovoljstvo koje proizlazi iz ljepote korisnog proizvoda. Za Cor Unum potpisuje dizajn posuda Atlantis i vaze Colt.

image
Modus Design Shop

Za još jednog aduta ovog brenda, dizajnera Ariana Brekvelda, karakteristični su perfekcionizam, spontanost i fleksibilnost te istraživački pristup projektiranju. Sa svojom nenametljivom filozofijom dizajna stvara bezvremenske proizvode koji postaju umjetnička djela. Zaslužan je za raznovrstan opus koji je prepoznat u cijelom svijetu. Za Cor Unum potpisuje dizajn vaze Trails.

image
Modus Design Shop

Nizozemski dizajner Floris Hovers inspiriran je industrijskim elementima i oblicima, a osmislio je vazu Carter. Vaza je izrađena od dva keramička elementa koji su spojeni vijcima te čini neočekivani skulpturalni art objekt u prostoru.

image
Modus Design Shop
image
Modus Design Shop

Isto tako, vaze Above Sea Level, zbog svojih oblika i pristupa materijalu dizajnera Klaasa Kuikena, veliki su doprinos u kolekciji kuće Cor Unum. Nadalje, za nagrađivanog dizajnera Davida Derksena, koji je svoje obrazovanje stekao na Design Academy Eindhoven, a usavršio na Industrial Design TU Delft, važno je balansiranje između industrijskog dizajna i eksperimentalnih projekata. Ponašanje materijala, metode konstrukcije i proizvodnog procesa neki su od fokusa ovog dizajnera u njegovu radu. Za Cor Unum potpisuje dizajn kolekcije vaza Insulator.

image
Modus Design Shop

Jedno od najpoznatijih imena nizozemskog dizajna je Kiki van Eijk, koja nadahnuće pronalazi u detaljima svakodnevice. Njezin svijet dizajna je lirski i osoban, a proizvode izrađuje s velikom pažnjom, emocijom i iznenađujućom vještinom. Jedinstveni opus ove umjetnice proteže se od dizajna namještaja do eksperimentalnih umjetničkih instalacija. Za Cor Unum potpisuje dizajn svijećnjaka Soft.

image
Modus Design Shop

Kolekcija Cor Unum dostupna je u trgovini Modus, u Tkalčićevoj 48 (Zagreb) i na www.modusdesignshop.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. ožujak 2024 16:33