Radosnice i plakati za vaše dijete

Upoznajte grafičku dizajnericu i kreativku Martinu Zadnik

Njezin život dvanaest se godina vrtio oko izdavaštva, deadlinea, stresa, žurbe… Martina Zadnik je grafička dizajnerica koja je godinama radila u jednom hrvatskom tjedniku, a nakon njegova propadanja, našla se na prekretnici. Kako profesionalnoj, tako i privatnoj.

– Sama sam si postavljala razna pitanja. Kako dalje? Nastaviti dizajnerskim vodama ili se posvetiti privatnom životu i možda osnovati obitelj? Na kraju mi je pomogla viša sila jer baš u to vrijeme doznala sam da sam trudna – kaže Martina koju smo zapazili na Facebooku, svakodnevno s guštom gledajući genijalne stvari za najmlađe koje izrađuje pod brendom Bebač&Bebačica. Posebno su nam za oko zapele radosnice.

Uloga majke

– Budući da sam se našla u novoj ulozi, onoj majke, i kako je beba rasla, poželjela sam sve to negdje zapisati i tako je počela moja potraga za radosnicama. Međutim, ono što se nudilo na tržištu, meni nije odgovaralo. Radosnice koje sam pronalazila bile su zastarjelog dizajna ili prepune fotografija tuđe djece s besmislenim citatima. Zbog toga sam odlučila osmisliti radosnicu u svom dizajnu, a ta ideja spojila je kreativnost i majčinstvo, moje dvije najveće strasti.

Prva radosnica koju sam napravila bila je za mog sina Vitu. Nakon toga sam osmislila trudnički dnevnik jer mi je najbolja prijateljica bila trudna u to vrijeme pa sam njoj napravila malenu slatku knjižicu u koju će moći zapisati sve svoje dojmove. No, moram napomenuti da je trudnički dnevnik još u izradi jer sam si postavila visoku ljestvicu i želim da bude poseban i prepoznatljiv. Produkcija je visoka i kvalitetna pa izrada zahtijeva još malo vremena – smije se Martina koja je radosnice sa svojim potpisom simpatično nazvala “Riznica sjećanja: Gledaj kako rastem”. Nakon što je radosnicu predstavila na Facebooku, neočekivano je pozitivno odjeknula.

Odbrojavanje trudnoće

– Jako puno mama, sestara, kumova, prijateljica i baka se javljalo s upitima gdje mogu kupiti radosnicu. Tako se stvorio brand pod nazivom Bebač&Bebačica. Uz radosnicu ponudila sam postere pod nazivom ‘Kredica bebica’ koja je osmišljena po uzoru na popularni svjetski trend pod nazivom Chalkboard. Ona na zanimljiv i zabavan način predstavlja presjek uspjeha prve godine djetetova života.

Naravno, po potrebi to može biti i drugi rođendan, treći, četvrti… Poster možete uokviriti i objesiti na zid vaše dnevne sobe ili kao zgodan detalj u dječjoj sobi. Također se može napraviti kao poster za odbrojavanje tjedana trudnoće – objašnjava Martina koja se jako veseli budućnosti. Otvorila je svoj obrt za grafički dizajn i nada se uspješnom poslovanju. Naravno, nada se da će uskoro usavršiti i ‘Trudnički dnevnik’. Što sve Martina radi pogledajte na Facebooku: Bebač&Bebačica.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 01:54