Za efektan eksterijer

Renesansa pločica za terase

 

Pločice trenutno doživljavaju svojevrsnu renesansu - nikad nismo imali toliko boja, uzoraka i tekstura na raspolaganju, a naši prostori nikada nisu izgledali zanimljivije. No, daleko od toga da su pločice rezervirane samo za zidove i podove naših kupaonica i kuhinja! Zanimljivi uzorci, pregršt boja i efektni načini slaganja izgledat će izvanredno i u vanjskim prostorima u kojima posebno uživamo tijekom toplijih mjeseci. Sjajno uređene terase koje možete pogledati u nastavku idealni su primjeri ovog iznimno dekorativnog elementa. Ideja korištenja uzbudljivih uzoraka u eksterijerima nije novost. Štoviše, uporaba ukrasnih pločica čini prepoznatljivi dio i detalj marokanske arhitekture. Ono što je novost jest sve češće korištenje izražajnih uzoraka na terasama na našim prostorima, gdje još uvijek dominiraju neutralne boje i pomalo konzervativan odabir dizajna pločica. Pogledajte ove divne primjere i ako ste spremni na promjenu izgleda svog eksterijera, pod s uzorkom ideja je koju vrijedi razmotriti!

Betonske pločice s uzorkom predstavljaju predivan kontrast organskim oblicima zelenila koje okružuje terasu te predstavljaju odličan detalj koji privlači pozornost.


Dinamika crno-bijelih pločica s uzorkom čini ova dva bara zaista fantastičnima!

Još jedno dvorište koje upravo zahvaljujući pločicama s uzorkom podsjeća na Maroko.

Vanjski tuš u ovom primjeru dodatno je istaknut odabirom predivnih šarenih pločica kojima je prekriven pod.

Betonske pločice iskorištene na ovoj terasi unose geometriju u prostor koja, iako je neutralnih boja predstavlja atraktivan detalj.

Kombinacija crnih i bijelih pločica klasik je koji često viđamo u efektnim kuhinjskim prostorima, no ovdje služe kako bi uravnotežile jarke boje zidove na ovoj simpatičnoj terasi.

Iako možda nemaju specifični uzorak, terakota pločice imaju izražajnu teksturu pa pod obložen njima predstavlja idealnu pozadinu za boemsko uređenje terase.

Mali prostori mogu izgledati zaista upečatljivo ako pod prekrijete izražajnim uzorkom koji će unijeti novu energiju u inače ležerno uređeni prostor.

Crna nije jedina boja koja izgleda odlično u kombinaciji sa svijetlim i neutralnim nijansama, a terasa na ovoj fotografiji pravi je dokaz kako pločice mogu biti prava zvijezda vanjskog prostora.

Iako su neutralnih boja, pločice s uzorkom na ovom primjeru i više su nego dojmljive!

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:59