Noviteti na 43. sajmu namještaja

Samo na Ambienti: ultimativna dizajnerska dostignuća u 2016.

Noviteti na 43. sajmu namještaja, uređenja i prateće industrije

Redizajniran program uključuje i Design district na kojem će se svojim proizvodima predstaviti renomirani domaći i strani dizajneri.

Ambienta je ove godine, napokon, odgovorila na suvremene zahtjeve modernog sajmovanja koje podrazumijeva da izlagači i posjetitelji dobivaju više od onog što očekuju.

Naime, 43. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, koji se od 13. do 16. listopada održava na Zagrebačkom velesajmu, predstavlja svu snagu i potencijale drvne industrije kroz redizajnirani program.

On uključuje AmbiDOM (sve vrste namještaja, parketi, vrata i prozori, dekori), AmbiPRO (materijali i oprema), AmbiENERGO (biomasa, peleti) te AmbiDESIGN district (dizajnerska dostignuća u industriji namještaja). Logično, nas je nešto više interesirao dio programa o dizajnu.

PALETA PROIZVODA

Cjelina pod nazivom Design district održava se prema ugledu na svjetske sajmove na kojima su dizajnerski proizvodi odvojeni i posebno naglašeni, a na njoj će se pokazati ultimativna dostignuća domaćih i stranih renomiranih dizajnera.

- Moderna kretanja u uređenju interijera podrazumijevaju novosti i poboljšanja koji korisnicima oplemenjuju prostor, kreću se prema ekologiji i očuvanju životnog okoliša te dopuštaju ‘izlete’ u miješanju stilova s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad. Kao odgovor na to, izlagači će prikazati paletu proizvoda, od kojih je dio nagrađivan prestižnim svjetskim nagradama za dizajn, a sve u želji podizanja kvalitete života u prostorima u kojima se boravi - kaže Tatjana Kos, predstavnica izlagača na Design district cjelini.

NOVI KONCEPTI

Dodaje kako će novi koncepti i stremljenja svjetskih brendova kroz približavanje ekskluzivnih ambijenata, koji su sada dostupni i na hrvatskom tržištu, posjetitelji sajma pružiti potpuni pregled ponude u industriji namještaja i pratećim industrijama uređenja interijera.

Organizaciju ovogodišnje Ambiente potpisuju Grad Zagreb, Zagrebački holding i podružnica Zagrebački velesajam u partnerskoj suradnji s Udruženjem drvno-prerađivačke industrije pri HGK.

Željko Grgić/arhiva Hanza Media, Sandra Šimunović/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:08