Na više od 200 stranica

U prodaji: Novi broj magazina D&D - Dom i Dizajn potražite na kioscima!

 Cropix
Zimski broj donosi brojne inspirativne teme o divnom svijetu arhitekture, dizajna i kulture stanovanja. Ne propustite nabaviti svoj primjerak!

Na kioscima i u trgovinama još možete kupiti magazin D&D - Dom i Dizajn, najčitaniji časopis o arhitekturi i dizajnu u Hrvatskoj. Na više od 200 stranica pronaći ćete brojne zanimljive i inspirativne teme, među kojima i najveći domaći shopping vodič za kupnju savršenih kućnih proizvoda, komada namještaja i sitnica za dom.

image
D&D
image
Marder, Holly/Living4media/Marder, Holly

Retromanija je veliki hit, pa smo tom trendu posvetili temu broja. Retro stil popularan je posljednjih nekoliko godina, no mnogi dizajneri očekuju da će u središte pozornosti doći upravo u ovoj, 2024. godini, što se da naslutiti i prema podatku koji kaže da je "vintage" među najtraženijim pojmovima na internetskim tražilicama. U našoj retro temi upoznajte Unu Sušić - damu koja živi u pariškom boudoiru usred Zagreba te zavirite u dom s vintage štihom splitskih arhitektica Vane Hakličke i Lucije Mijić. Na otoku Braču, arhitekt Duje Kaliterna obnovio je u malom ribarskom mjestu Bobovišća na Moru vikendicu koju je 60-ih sagradila njegova nona Fanny s obitelji te kaže da mu je to jedan od najosobnijih projekata u životu. A ako vas put odvede u Vinkovce, naići ćete na neobičan kafić Hang Loose, koji je u cijelosti uređen u retro stilu.

image
Luka Barković
image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
image
Lidija Lolić/
image
Berislava Picek/Cropix

Bili smo i u stanu arhitekta Nikole Arambašića, koji je elegantan i minimalistički uređen, ali i u potpuno originalnom stanu direktora Mare Pitarevića. Predivna drvena kuću na Bosutu osvojila nas je pak toplim i obiteljskim ambijentom.

image
Berislava Picek/Cropix

Za ljubitelje biljaka tu je opsežan vodič za uzgoj vrta na prozoru i izradu šumskog terarija. Posjetili smo mali zeleni raj zagrebačke ilustratorice i dizajnerice Dore Stipančić, ekološku farmu u selu Bratina i OPG Ravenšćak u Bjelovaru, najveće proizvođače božićnih zvijezda u Hrvatskoj. Kako izgleda kad se preselite u preuređenu kuću na selu, otkrili su nam arhitektica Larisa Ćišić i umjetnik Daniel Pölzl. Njihov dom u Rudama pokraj Samobora prava je kreativna oaza puna unikatnih predmeta izrađenih od drva.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Te i još mnoge druge zanimljive teme iz uzbudljivog svijeta arhitekture, dizajna, stanovanja i vrta saznajte u aktualnom broju magazina D&D - Dom i Dizajn. Potražite ga na kioscima i u trgovinama! Ne propustite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2024 06:28