MAKSIMIZIRAJTE POHRANU STVARI

URADI SAM Police koje će pristajati svakom kutu vašeg doma

Za pohranu dragih stvari u domu iskoristite zidove. Evo kako!

Od svih 'uradi sam' projekata koje možete napraviti za pohranu stvari u svome domu, police su sigurno jedne od najjednostavnijih. I pritom ne mislimo samo na minimalističke 'plutajuće' police nego i druge genijalne ideje koje možete isprobati, od kojih su neke stvarno zanimljive, elegantne i praktične. Svaki od ovih 'uradi sam' projekata ima jedinstvene karakteristike i svoj način ispunjavanja vašeg doma na prekrasan način, a za koji ćete se točno odlučiti - ovisi isključivo o vašim željama, ukusu i mogućnostima.

Koji bi bio jedan od naših najdražih savjeta za pohranu stvari? Iskoristite svoje zidove! A kad je u pitanju pohranjivanje biljaka, knjiga, uspomena i ostalih elemenata, bilo koji mali komad zida može vam dobro doći. S druge strane vrata, iznad toaleta u kupaonici pa čak i u maleni kut u dnevnom boravku na koji ni ne obraćate pažnju. Gotovo uvijek postoji rješenje za spremanje stvari koje volite, a sve što je potrebno jest malo 'zasukati' rukave, nabaviti potrebne alate i pokazati svu svoju kreativnost.

Foto: Katie Shelton

1. Polica s biljkama s druge strane vrata

U dnevnom boravku blogerice Katie Shelton postojao je deficit funkcije vrata. Naime, sve što je imala u interijeru bila su nefunkcionalna vrata smještena u samom kutu sobe oko kojih je Katie imala velikih problema, naročito kad je u pitanju bio dizajn. Jedina dobra stvar bila je količina svjetlosti koju je omogućavao veliki prozor. Kako bi dnevni boravak izgledao lijepo i funkcionalno, Katie je izrezala akrilne listove kako bi odgovarali širini čaše, obojila ih zlatnom bojom te ih pričvrstila na nekoliko elegantnih polica.

Foto: Mandi Johnson

2. Prilagođene tanke police

Mandi je znala da želi dodati još više slobodnog mjesta kad je prvi put krenula s planiranjem renovacije svoje kuhinje. Međutim, u originalnim ormarima jednostavno nije bilo dovoljno mjesta za sve njezine stvari pa je odlučila uzeti stvari u svoje ruke. Odlučila se za drvene zidne regale na koje je poslagala svo lijepo posuđe i ostale kuhinjske potrepštine. S obzirom na manjak prostora, odlučila se za izrazito tanke police, idealne i savršene za kuhinju kojoj nedostaje mjesta za pohranu.

Foto: The Merrythought

3. 'Lebdeće' police na često zaboravljenom mjestu

Iako vam ovo možda može zvučati neobično, mjesto za pohranu koje često zaboravljate (a nipošto ne biste smjeli) kad je u pitanju skladištenje stvari jest prostor iznad toaleta! Iako prave plutajuće police mogu biti i nešto veće, blogerica Manda podijelila je upute za sve one koji na raspolaganju imaju malu kupaonicu.

Foto: Fall for DIY

Foto: Fall for DIY

4. Drvene letvice kao zanimljivo rješenje

Zamijenite svoje klasične police ili stolić za kavu ovim divnim 'uredi sam' policama koje možete pričvrstiti na zid. Ovaj projekt blagerice i Instagram influencerice Fran sa samo osam jednostavnih rupa za bušenje omogućava vam da na čist i moderan način svoje svakodnevne predmete pretvorite u pravu umjetnost.

Foto: Fall for DIY

5. Police s podesivim spremištem

Još jedna od Franinih pametnih polica za pohranu stvari na zidovima jesu ove divne police na rupičastoj ploči. Ovaj je projekt dovoljno jednostavan da ga možete napraviti u jednom poslijepodnevu, a dobro će vam doći za držanje biljaka, fotografija i drugih elemenata koje želite imati u prostoru.

Foto: Kimberly Smith

6. 2u1 polica s kukama

Još jedno zanimljivo rješenje za 'uradi sam' policu koja nije samo funkcionalna, već i odlično izgleda! Ako vam je u dnevnom boravku, hodniku ili kupaonici potrebno viseće spremište i prostor za odlaganje, pokušajte s ovom policom s kukama. Blogerica Kimberly Smith dugo je namještala svoj hodnik, a pomoću ovog projekta uspjela je osmisliti trik kako da na istom mjestu drži svoju torbicu, torbu za bebu i ukrasne biljke.

Foto: Amanda Garvin

7. Viseće police

Viseće police pomažu u stvaranju šarmantnih detalja u prostoru, a rupe u zidu također su svedene na minimum. Blogerica Amanda Garvin tako je sama napravila svoju 'uradi sam' policu pritom koristeći blijedo drvo i crne vrpce za vješanje. Police su tako postale, ne samo funkcionalno mjesto za pohranu suvišnih stvari, već i savršena zidna dekoracija koja osvaja na prvi pogled.

Izvor: Apartment Therapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 19:48