cool mjesto: caffe bar DrinX

Drugačiji crkveni podrum
Profil
Ime:
Caffe bar DrinX
Adresa:
Tkalčićeva 10, Zagreb
Radno vrijeme:
Svaki dan: 8 - 2 h

DrinX je jedno od novijih ekskluzivnih mjesta u Zagrebu koje jednostavno morate posjetiti jer ima odličnu ponudu pića i glazbenog repertoara, a tek kako je dobar prostor.

Nije trebalo dugo da kafić DrinX, smješten u Tkalčićevoj, zagrebačkoj ulici za koju bi se moglo reći da ima više kafića nego stanovnika, postane jedno od omiljenih mjesta za noćne izlaske. Ali i pokoju dnevnu čašicu razgovora.

Prostor se nalazi na broju 10, u podrumu crkve sv. Marije na Dolcu. Prostor izgleda jako impresivno, mistično i moderno što je DrinXu jako brzo osiguralo brojne simpatije gradskih noćnih ptica. U uređenje je, kaže osoblje,uloženo puno novaca. Koliko puno? Jako puno, dobacuju uz smiješak.

Osim radno vremena do 2 sata ujutro i programa u sklopu kojih tri puta tjedno nastupaju DJ Nanut2, odnosno poznate televizijske sestre Ivana i Jasna Nanut te DJ-eva Iwan & Awija, DJ Victora, Jumba i drugih, glavni adut je, naravno, široka paleta raznih pića. U DrinXu se ponose svojim kavama, ali ima i potentnijih stvari…

Poput, recimo, 17 različitih koktela (Pepe Martini, Capiroska World, Playboy 50, Deep River, Hawaiian, Bombardino, Blue Lagon…). Posebice ističu kako su jedni od rijetkih koji u Zagrebu toče tekilu Patron i viski Lagavoulin, a tvrde da su jedini koji imaju istarsku medicu Hosch.

Što se pjenušaca tiče, osim gotovo standardnih vina, tu je Dom Perignon Vintage, a među zanimljivijim pićima ističe se sve popularniji Aperol Spritz. Iako Aperol kao piće nije potpuna novost u zagrebačkoj ponudi, u posljednje se vrijeme sve više pije najpoznatiji koktel koji se priprema s tim talijanskim likerom – Aperol Spritz. Aperol je aperitiv koji se proizvodi od 1919. godine, a ima poprilično nizak postotak alkohola – samo 11 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 08:38