u posjetu

Decentno blagdansko ruho stana u središtu Zagreba

Crvena, bež, bijela, srebrnosiva i zlatna...To su nijanse koje krase zimski, svečani ambijent ovog elegantnog  doma 

Vlasnici nisu htjeli pretjerati s ukrasima jer su komadi namještaja već dovoljno efektni pa su se zato odlučili za prigodno naglašavanje detalja

Mnogi stanovi u zemlji početkom prosinca poprimaju božićno ruho (čemu se osobno jako veselimo i u čemu iznimno uživamo), a upravo u jedan takav vodimo vas ovaj tjedan. Stan je to od stotinjak četvornih metara u središtu Zagreba. Osim divnog božićnog ruha, sama priča stana jako je zanimljiva.

- Rađena je kompletna renovacija u punom smislu riječi. Obnovljeni su svi zidovi i parket je zamijenjen laminatom rustikalnog izgleda, boje tamnog oraha, s godovima. Sve su instalacije plina, struje, vode, centralnog grijanja i klimatizacije novo napravljene. Instalacije od grijanja i klimatizacije su nevidljive. Strop je spušten 10 centimetara kako bi se mogla ugraditi LED svijetla.

Inače, adaptacija je trajala skoro godinu dana, a razlog tome je što je puno vremena utrošeno na obilaske i traženja željenog namještaja, opreme stana i svih sitnih i ukrasnih detalja kako bi se dobilo željeno i ciljano uređenje stana s bezvremenskim stilom - priča nam vlasnica i dodaje kako je posebnu pozornost posvetila odabiru namještaja, po čemu je ovaj stan i upečatljiv.

U interijeru prevladavaju nježni tonovi boja poznatih i prepoznatljivih Tiffany lampi koje daju stanu potrebnu dozu topline

UKRASNE ROZETE

Sav namještaj je potpuno nov, iz Italije i Zagreba, s nekoliko antiknih detalja koji su dijelom naslijeđeni i tako ostavljaju duh starogradskog stila života. To su, primjerice, komoda za TV u boravku, vitrina, komode s intarzijama, ručno rezbarena 4 drvena ogledala, rezbareni drveni stol s rezbarenim drvenim stolicama, četiri stilske ručno rađene fotelje, klupice u spavaćim sobama i manji stol u dnevnom boravku s intarzijama, ukrasne rozete i štukature te prekrasni kristalni lusteri i zidne lampe. U cijelom stanu inače prevladavaju nježne nijanse boja Tiffany lampi, koje daju ovom domu potrebnu toplinu.

Stan se prostorno sastoji od ulaznog hodnika, koji se stapa s blagovaonom i kuhinjom, iz kojih se ulazi u sve prostorije i koje imaju pogled na vrt, dnevnog boravka, dvije spavaće sobe salonskog tipa s pogledom na Gundulićevu ulicu i sami ulaz u garažu Cvjetni, dječje sobe s ugradbenim ormarom s pogledom na vrt i kupaonice s pogledom na vrt.

U stanu su dvije spavaće sobe salonskog tipa s pogledom na centar grada, Gundulićevu ulicu i na garažu Cvjetni

DARIVANJE

- Nevjerojatan je osjećaj kada iz vreve grada uđete u stan i osjetite potpuni mir zbog izvrsne zvučne izolacije - otkriva vlasnica i priznaje da je iskreno guštala ukrašavajući stan u blagdanskom ruhu.

- Birali smo sve s posebnom pažnjom da se ne pretjera s bojama i stilovima. Svaka prostorija ima svoju priču i božićni detalj koji se uklapa s bojom koja prevladava u sobi. Npr. u sobi u kojoj prevladava sivobijela boja, naglasili smo blago sivoružičastu boju; u boravku prevladavaju crvenobež te bijela sa srebrnosivim i zlatnim nijansama, koje trebaju biti u skladu. Nismo htjeli pretjerivati s ukrasima jer stan po sebi ima već detalje - opisala je vlasnica i dodala kako su za njezinu obitelj i nju advent i sam Božić prekrasno vrijeme u kojem se ne naglašava samo darivanje u smislu materijalnog, već ono darivanje ljubavi i pažnje koju dajemo jedni drugima nastojeći biti što bolji, više provoditi vrijeme s djecom i najbližima te dati svoje vrijeme potrebitima.

Foto: Biljana Blivajs/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 20:50