moj najdraži kutak

Dječja soba od 12 kvadrata u kojoj bi i odrasli rado boravili

Nikolina Kamalić iz hrvatskog brenda Love My Space otvara vrata omiljene prostorije u svom domu i priča o tome kako ju je dekorirala te koliko u tom bajkovitom carstvu uživaju njezine trogodišnje blizanke.

Doktoricu stomatologije iz Zagreba rad u struci godinama nije ispunjavao. Stalno su joj se motale po glavi neke ideje, razmišljale je kako bi to bilo da pokrene svoj posao, koliko bi to bilo uspješno, kako bi si reorganizirala život u tom slučaju... Jako puno pitanja i dilema.

- Slobodno vrijeme oduvijek sam trošila listajući časopise i gledajući emisije o uređenju interijera. Taj svijet me oduševljava, inspirira me i potiče na kreativnost. S prijateljicama bih često znala komentirati kako sam završila krivi fakultet, kako moji afiniteti više odgovaraju studiju dizajna nego stomatologiji - smije se Nikolina Kamalić koja je na kraju ipak odlučila riskirati i baviti se onim što je činim sretnom. Prijelomni trenutak bilo je rođenje njenih danas trogodišnjih djevojčica, blizanki.

- One su prijevremeno rođene, pa sam uzela dulji dopust i odjednom se pojavio višak vremena na koji nisam računala. Znala sam da je to idealna prilika da probam osmisliti nešto što će me radovati. Ukratko, od hobija i strasti napraviti posao od kojeg mogu živjeti - kaže Nikolina.

Koliko joj to sve zaista dobro ide, testirala je uređujući sobu za svoje klinceze. Obilazeći trgovine brzo je shvatila da je izbor dječjih sitnica i dekora kod nas limitiran, pa je krenula sama izrađivati određene detalje za dječju sobu.

- I tako je nastao brend Love My Space u sklopu kojeg prodajem proizvode koje sama dizajnerski potpisujem, ali i neke druge proizvode koji mi se sviđaju, a nisu se dosad mogli nabaviti u Hrvatskoj. Neki od brendova koje ekskluzivno zastupamo su Mr Marie i A little lovely company.

Veliki sam ljubitelj skandinavskog dizajna iako se proizvodima nastojim približiti hrvatskim kupcima koji možda nisu još toliko otvoreni za minimalizam i monokromatiku kada su u pitanju dječji prostori.

Trenutno se na webshopu mogu pronaći teepee šatori, drvene kućice za igru, prekrasne sitnice poput lutkica, led lampica, ogledalca, razne zidne dekoracije poput zidnih naljepnica, vunenih balona, postera, rasvjeta, podloge za igru te setovi stolić/stolice pod nazivom 'Cloud set' koji je naš dizajn i na koje sam vrlo ponosna, a izrađuje ih udruga osoba s invaliditetom od najkvalitetnije hrvatske bukve - nabraja ova simpatična kreativka koja nam je otvorila vrata dječje sobe svojih djevojčica koju je uredila s puno ljubavi. Ta prostorija je, kaže, njezin omiljeni kutak u cijelom domu.

Velika je 12 četvornih metara, a nalazi se u trosobnom stanu od 82 kvadrata u podsljemenskoj zoni.

Kako blizanke nismo planirali, bilo je potrebno dosta toga uklopiti u relativno mali prostor. U potpunosti je točna izreka da soba mora rasti s djecom i tako se i njihova mijenjala kroz tri godine, a evo već sada planiramo ponovno preuređenje. Bitno mi je da se one u svom prostoru osjećaju ugodno. Tako sam uz klasične krevete i komodu uklopila i mali kutak za čitanje i prigodne stolce i stolić gdje rado sjednu i igraju se, crtaju…

Bilo mi je bitno da u sobi ima boje, ali da ipak nije prešareno, tako da sam se odlučila na pastelne nijanse koje su trenutno i vrlo popularne, poput pastelno roze, mint i žute. Uvođenjem kreveta na kat, planiramo dobiti nešto više prostora za igru, točnije za teepee šator koji obožavaju, a koji se trenutno nalazi u dnevnom boravku. Osim za njihovu igru, on je idealno mjesto gdje se mogu sakriti sve igračke na kraju dana - priča i dodaje kako je jako važno i ne zatrpavati dječju sobu velikim komadima namještaja, već osigurati dovoljno prostora za igru i kreativnost te mogućnost čestih izmjena i rotacije namještaja.

- Kako dijete raste, i njegove potrebe i želje se mijenjaju. Boja zida trebala bi svakako biti neutralna poput bijele ili sive, čime šareni detalji u sobi još više dolaze do izražaja, a omogućuje i česte promjene detalja poput postera, zidnih naljepnica i slično, čime već mijenjamo ugođaj u prostoru - tvrdi.

Inače ponudu brenda Love My Space i ponudu možete pogledati na www.lovemyspace.eu/hr/pocetna/. U skorijoj budućnosti u planu je, otkriva Nikolina, otvoriti konceptualnu trgovinu koja bi na jednome mjestu ponudila najbolje od hrvatskog i stranog dječjeg dizajna.

Foto: Berislava Picek/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:48