OBITELJSKI DOM ZA ČISTU PETICU

Eklektičan stan koji odiše osobnošću

 

Vlasnici stana željeli su da njihov dom ne bude više staromodno mjesto za život, već postane oličenje živahnosti i dinamičnosti u interijeru. Dizajneri su uspjeli zadovoljiti sve njihove uvjete i renovacijom stvorili predivan prostor koji odiše modernim stilom i osobnošću. Riječ je o velikom stanu od 115 kvadrata smještenom u São Paulu, a čiju renovaciju potpisuje arhitektonski studio Andrade & Mello. Ovaj su divan stan uredili u eklektičkog stilu, a moramo priznati da su nas rezultati oduševili na prvi pogled.

Ono što karakterizira eklektični stil uređenja jest zanimljiva kombinacija različitih elemenata i detalja u prostoru, bez previše nepotrebnog razmišljanja. Bazni su elementi ovog stila upravo oni koji se nameću sami po sebi - boja zidova, podne obloge, dekoacije i, dakako, komadi namještaja. Zidne tapete u raznim bojama s različitim motivima i uzorcima te štukature na zidovima, ali i stropu gotovo su nezaobilazni elementi. To je slučaj i u ovom stanu.

U svakoj prostoriji stana možemo vidjeti 'poigravanje' s različitim komadima namještaja, bojama, teksturom i detaljima, a sve zajedno tvori zanimljivu i skladnu cjelinu. Iako u prostoru postoji mnogo različitih kombincija, ništa nije pretjerano niti ne izgleda kičasto. Upravo suprotno, svi detalji savršeno se uklapaju i djeluju sjajno, kako vizualistički, tako i funkcionalno.

Posebno je zanimljiva kuhinja koji prikazuje pravo značenje riječi eklektika u interijeru, a nas su se najviše dojmile tapete s uzorkom na kuhinjskom otoku. Izgledaju sjajno, zanimljivo te u prostoriju unose osjećaj svježine.

Izvor: Andrade & Mello

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 02:46