Mikro prostori

Fantastičan stančić od 11 m2

 

Uvijek nam se čini da nam je stan u kojem živimo premali i da bi nam dodatnih desetak kvadrata bilo dovoljno kako bismo živjeli baš kao što smo zamislili, a zapravo je većinom problem u tome što našem prostoru nedostaju praktična dizajnerska rješenja koja bi nam olakšala život. Drugi faktor koji često zaboravljamo jest da najčešće imamo previše stvari u svom domu čime se stvara dojam zagušenog i zatrpanog te premalog prostora, čak i ako je kvadrata koje imamo na raspolaganju zapravo dovoljno.



Interijer u nastavku puno nas tog može naučiti jer u tih dodatnih desetak kvadrata stane cijeli novi stan! I to ne bilo kakav, nego elegantan i promišljen prostor koji impresionira svojim izgledom. Naime, u divnom Parizu nalazi se ovaj mikro stan koji potpisuju arhitekti iz studija Batiik, a koji se prostire na svega 11 četvornih metara i izgleda doista zapanjujuće.




via GIPHY

via GIPHY

Klasični pariški šarm spojen s utjecajem marokanske i grčke arhitekture u ovom prostoru doveo je do stvaranja jedinice visoke funkcionalnosti s minimalističkim izgledom i jasnim linijama.






Cijeli je prostor prepun skrivenih i ugrađenih niša koje se nalaze iza bijelih i pastelnih panela te prilikom otvaranja otkrivaju pametno posloženu kuhinjicu, hladnjak i pećnicu pa čak i blagovaonicu! Kraj kuhinjice nalazi se tako mali sklopivi stol s plavim detaljima i dva stolca boje terakote koji unose dozu boje u interijer.


U stanu se nalazi i mala kupaonica s tušem, a prostor ima izlaz na balkon s pogledom na pariške krovove. Dnevni boravak namješten je sivim kaučem koji se pretvara u bračni krevet, a bočni zid sadrži ugradbeni ormar za garderobu. Možete li zamisliti život u ovom malom prostoru?

Izvor: Yellowtrace
Foto: Bertrand Fompeyrine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 19:00