Spoj geometrije i rustikalnosti

Fantastična rezidencija na dvije etaže

 

Rustikalnost u interijeru ne mora nužno značiti da je prostor skriven negdje u šumi te prepun grubih tekstura i starog namještaja. Štoviše, rustikalno uređen prostor može biti u isto vrijeme i iznimno elegantan, a rezidencija koju možete vidjeti u nastavku pravi je dokaz te tvrdnje. Uređenje potpisuje tvrtka Plasterlina koja je za većinu površina u prostoru odabrala drvo i odlučila popuniti prostor udobnim namještajem u kojem svi mogu uživati. Uređenje je potom nadogradila geometrijskim uzorcima i retro detaljima. Rezultat je topao prostor koji vas poziva da se opustite i udobno smjestite u jedan od brojnih šarmantnih kutaka razbacanih po ovoj kući na dvije etaže.





Dnevni boravak svakako je najimpresivniji dio kuće, sa staklenim stijenama koje rastvaraju čak dvije njegove strane okrenute prema dvorištu, kao i visokim stropom koji se proteže u visinu obje etaže. Ta je visina naglašena izvrsnim sferičnim lusterima koji djeluju poput skulptura i bacaju zanimljivu sjenu. Prostrani boravak namješten je sivim komadima među kojima se nalazi golema sjedaća garnitura te dvije velike fotelje postavljene za ćaskanje.







Prostor prizemlja vodi u blagovaonicu i kuhinju s velikim kuhinjskim otokom. Kuhinja je uređena u skladu s bojama prisutnima u boravku pa su tako kuhinjski ormarići zagasite sive boje, a kontrast im rade paneli od svijetlog drva kako na podu, tako i na zidu iznad sudopera. Blagovaonica omogućuje okupljanje velikog društva, a istaknuta je i velikim rasvjetnim tijelima koji vise iznad drvenog stola.



Na kat vode lebdeće stepenice, a na njemu se nalazi dio bogate kućne biblioteke, luksuzni kutak za čitanje, druženje i rad od kuće. Odličan detalj je i razapeta mreža na katu koja je vidljiva i iz prizemlja, a koja je prepuna jastučića i savršen je prostor za izležavanje i opuštanje.











Dvije spavaće sobe, koje su također uređene odličnom kombinacijom drva i sivih nijansi, nalaze se u prizemlju i imaju pogled na dvorište. U glavnoj spavaćoj sobi pažnju privlači zid prekriven sivom tkaninom, a u sobi se osim kreveta nalaze još i goleme police s knjigama, velika zona ormara i kupaonica koja je od spavaćeg dijela odvojena vertikalno postavljenim drvenim letvama. Druga spavaća kao iznenađenje uvodi atraktivnu plavu boju koja razbija ustaljenu smeđe-sivu paletu, a izdvaja se i po strukturi okvira za krevet koja je u obliku minimalističkog baldahina. Zaista odlično uređen prostor!




Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:37