Mala, ali moderana

Garsonijera u kojoj život ne pati zbog nedostatka prostora: 46 sjajno iskorištenih kvadrata

 Hemnet
U malim se stanovima uvijek postavlja pitanje kamo s krevetom, najvećim komadom namještaja?

Krevet je najveći komad namještaja koji posjedujemo i svakodnevno koristimo i zauzima mnogo dragocjenog prostora. Od kaučeva na razvlačenje pa do kreveta ugrađenih u zid, svoj je mali prostor moguće opremiti tako da nam dnevni život ne pati zbog nedostatka prostora.

image
Hemnet
image
Hemnet
image
Hemnet

Stančić od 46 četvornih metra, koji možete vidjeti na fotografijama u nastavku, primjer je rješenja koji začas postaje nevidljiv, skriven iza lepršave zavjese. Jednosobni stanovi imaju tu pomalo nezgodnu karakteristiku da je sve izloženo pogledima, što najčešće uključuje i zonu za spavanje koja bi trebala biti intimna. No, u ovom je primjeru ta problematika domišljato riješena te se krevet može sakriti od neželjenih pogleda gostiju. Spavaća soba ima pogled na zonu dnevnog boravka koji se sastoji od plavog modernog trosjeda, bijele niske komode smještene ispod prozora i elegantnog staklenog stolića za kavu okupljenih na bijelom tepihu s geometrijskim uzorkom.

image
Hemnet
image
Hemnet
image
Hemnet
image
Hemnet
image
Hemnet
image
Hemnet

Na drugoj strani prostorije nalazi se kuhinjica opremljena sivim kuhinjskim elementima i s aparatima od nehrđajućeg čelika. Posebnost kuhinje je, osim nježno sive i iznimno trendi boje kuhinjske pozadine, velika površina hladnjaka prekrivena reflektirajućim materijalom kojim se dodatno proširuje prostor. Između kuhinje i dnevne sobe komadić je prostora iskorišten za blagovaonicu koja funkcionira i kao radni stol, a koja se sastoji od pravokutnog drvenog stola i četiri jednostavne stolice. Odličan detalj u prostoru zidne su slike. Jedan veliki prozor dovoljan je da bi cijeli prostor preplavila sunčeva svjetlost, a sivi zidovi daju dodatnu zanimljivost stanu. Unatoč maloj kvadraturi stan ima i balkon na koji se izlazi kroz spavaću sobu, a na kojem se može sjediti i uživati u kavi na suncu. Kupaonica s tušem mala je kao i ostatak prostora, ali dovoljna za osnovnu njegu.

image
Hemnet
image
Hemnet
image
Hemnet
image
Hemnet
image
Hemnet
image
Hemnet
image
Hemnet
image
Hemnet
image
Hemnet
image
Hemnet
image
Hemnet
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 10:29