U gostima

Hedonistička kuća u Novigradu

Vila Planita osvaja interijerom i eksterijerom. Mladi bračni par iz Zadra renovirao je kuću staru 400 godina koja je kroz prošlost bila nekoliko puta oštećena. Rezultat je jako lijep...

U Novigradu, ispod tvrđave Fortica (Castrum Novum), smjestila se vila Planita, površine 180 četvornih metara plus 50 četvornih metara krovne terase s pogledom na plavo more, stare, autentične kamene kuće i već spomenutu tvrđavu.

Objekt se nalazi u samom srcu stare dalmatinske općine, samo nekoliko metara od mora. Unatoč središnjem položaju pruža gostima potpunu intimnost i vlastiti komadić raja između ovih zidova. Novigrad je mala općina posvećena ribarstvu i turizmu, smještena između četiri nacionalna parka.

- Vila je dobila ime po kraljevskom plaštu koji je kraljica Elizabeta plela tijekom zatočeništva u Novigradu - objašnjavaju vlasnici, inače mladi bračni par iz Zadra.

IDEJA

Unutrašnjost je uređena vrlo ukusno i elegantno, a većinu stvari u kući osmislili su sami, uključujući zanimljive kovane ograde, vanjski šank i namještaj izrađen po mjeri.

- Radi se o staroj obiteljskoj kući, sagrađenoj prije 400 godina, a oštećenoj u Domovinskom ratu, koju smo u cijelosti renovirali u posljednje tri godine. Naša glavna ideja bila je maksimalno iskoristiti prostor te istaknuti izvorni kamen na svakoj etaži koji će se uklopiti s dominantnim industrijskim i minimalističkim stilom - pričaju vlasnici i dodaju da je kuća organizirana na sljedeći način: tri dvokrevetne sobe koje mogu smjestiti šest osoba plus dva dodatna gosta u dnevnom boravku. Dvije sobe imaju vlastitu kupaonicu s WC-om, tušem i kadom dok treća ima otvorenu kupaonicu s tušem.

U kući prevladavaju elegantni sivi i smeđi tonovi, a namještaj je uglavnom od drva. Dizajnerskih komada nema, a brojni detalji, ukrasi, ali i pojedini komadi namještaja kupljeni su u trgovinama poput JYSK-a, Emmezete...

KAMEN

Kuhinja je moderno i potpuno opremljena i otvara se u blagovaonicu. Dnevni boravak je opremljen TV-om ravnog ekrana i vrlo elegantnim i udobnim kaučem koji se može koristiti za spavanje. Još jedna kupaonica nalazi se u prizemlju radi većeg komfora gostiju. Vanjski dio ove vile sastoji se od terase s dnevnim boravkom na otvorenom i nevjerojatnog krova na vrhu, koji ćete voljeti. Na krovu se nalaze bar, jacuzzi, kamin i blagovaonica koja može ugodno smjestiti sve naše goste. Gosti tako imaju prekrasan pogled na more i kamene kuće sa starim krovovima i tvrđavu iznad njih.

Kupaonice imaju dozu kraljevskog štiha, kvalitetno su opremljene, a estetika im je na zavidnom nivou

- U svakoj prostoriji su klima i TV. Sve su spavaće sobe en-suite otvorenog tipa, a najviše se ističe jedna koja ima tuš-kabinu u sklopu prostorije, pokraj kreveta. U pojedinim prostorijama zid je obložen izvornim kamenom - tumače vlasnici.

Na krovu se nalaze bar, jacuzzi, kamin i blagovaonica, gdje gosti mogu uživati u prekrasnom pogledu na more, kamene kuće sa starim krovovima, ali i tvrđavu iznad njih

UNIKATNO

U kući prevladavaju elegantni i upečatljivi sivi i smeđi tonovi, a namještaj je uglavnom od drva. Dizajnerskih komada, ističu vlasnici, u kući nema jer su htjeli da svaki kutak interijera bude specifičan, unikatan i originalan. S druge strane, brojni detalji, ukrasi i pojedini komadi namještaja kupljeni su u popularnim trgovinama u Hrvatskoj poput primjerice Lesnine, Emmezete i Jyska.

Foto: Adriatic Luxury Villas

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 06:03