S POGLEDOM NA ZADARSKI KANAL

HEDONISTIČKA OAZA NA STOLJETNOM HRASTU Mladi poduzetnik iz Bibinja za 20.000 eura napravio sjajan objekt koji ima sve za besramno uživanje

Mladi poduzetnik iz Bibinja pokraj Zadra za 20.000 eura napravio je sjajan objekt koji ima sve za besramno uživanje: blizinu prirode, prostran jacuzzi, LED rasvjetu i odličnu terasu za druženje

Ideja o gradnji kućice javila se sasvim slučajno, kroz šalu. Komentirajući kako je stablo veliko i blizu kuće, brat je kroz šalu dobacio da bi bilo fora nekako to spojiti s kućom. To mi je bilo dovoljno. Ostala je buba u uhu i ja sam par godina sanjao o tome - prisjeća se mladi poduzetnik iz Bibinja pokraj Zadra, vlasnik vjerojatno najviše hedonističke kućice na drvetu koju smo imali priliku vidjeti u posljednje vrijeme.

- Stvarajući svakodnevno viziju u tome, želja za početkom gradnje samo je rasla pa sam u jednom trenutku odlučio prodati osobni automobil i krenuti u ne znam ni ja što - priča i dodaje kako je jednostavno morao sam sebi ispuniti želju da napravi kućicu na stablu kakvu je zamislio.

Sama gradnja, kaže, išla je glatko.

- Bilo je zanimljivo i izazovno raditi nešto nesvakidašnje. U dogovoru s majstorima postavljeni su glavni nosivi stupovi i tako je gradnja krenula uzlaznim putem. Sve sam radio napamet. Nisam imao, zapravo, pojma što točno radim - smije se.

Kada je dobivena početna vizija i definirana površina terase, to je, ističe, uvelike olakšalo cijeli tijek priče.

- Željezna konstrukcija pomno je složena između stabla tako da se nije diralo nijednu granu. Maksimalno se pazilo da drvo ostane netaknuto i u prvotnom stanju. Nakon što je u krošnji napravljena terasa koja obuhvaća dva stola, stolce, bančiće i divan pogled na Zadarski kanal te su postavljeni podovi i ograde, koji su i lakirani, montirana LED rasvjeta i završeno gotovo sve, rodila se ideja o nadogradnji postojeće terase - priča i dodaje kako je uslijedio ponovni dolazak majstora za konstrukciju i ponovno kretanje s radovima.

- Ovog puta dočekao nas je malo kompliciraniji pothvat jer je ideja bila da se napravi prostor za uživanje s jacuzzijem za sedam osoba, zapremnine 3500 litara, s mlaznicama za masažu, pjenom i mirisnim uljima u krošnji staroga hrasta crnike. Razgranato stablo diktiralo je sve i navodilo nas u gradnji. Izbjegavajući grane, uspjeli smo složiti stepenice koje povezuju obje etaže. Kad je taj najveći problem riješen, ostali su samo detalji. Posebna nosiva konstrukcija za jacuzzi, osiguravanje privatnosti, LED rasvjeta, brušenje i bojanje desetak metara dasaka - nabraja.

Cijeli projekt stajao je oko 20 tisuća eura, a vlasnik kaže kako bi, da ponovno gradi, sve isto napravio.

- Meni osobno, najljepši dio cijele kućice na stablu su stepenice koje prolaze kroz krošnju. Hodajući njima, stječete dojam da ste u nekom šumskom tunelu udaljeni od svega - kaže i dodaje kako je posebno sretan što se u ovoj priči baš sve poklopilo, a svaka grana ostala je na svome mjestu.

Svakome tko mašta o povratku u djetinjstvo i gradnji kućice na stablu, preporučujem da se upusti u to. Važno je znati da nijedno stablo nije isto, svako je zapravo novi izazov, a jednako tako, svaka kućica na stablu bit će posebna, jedinstvena, drugačija... Naravno, svaki radovi zahtijevaju određene financije, puno se potroši tijekom gradnje, no zadovoljstvo dobro odrađenim poslom na kraju i ispijanje kave u krošnji neprocjenjivo je iskustvo - zaključuje.

Foto: Filip Brala

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:59