Cool mjesto

Hostel Street Osijek

Fantastično uređen hostel otvorio je svoja vrata u centru Osijeka

Hodnik u sivim tonovima oslikan je poput ulice, na stropu su veliki metalni lusteri, a gosti se mogu odmoriti na klupicama i željeznim stolicama

Dugačak i dovoljno širok hodnik uvjetovao je puno toga što će u konačnici Osijeku donijeti novi smještajni kapacitet. Moderan, s ukusom uređen prostor hostela Street Osijek, smještenog u Gundulićevoj ulici, te iznimno pristupačna cijena od samog početka njegova rada zaintrigirali su brojne putnike namjernike.

Street Osijek nalazi se u neposrednoj blizini željezničkog i autobusnog kolodvora te na samo 7-8 minuta hoda od središta grada, odnosno 15-ak minuta do središta noćnog života Tvrđe, ali i osječkih fakulteta i sveučilišnog campusa.
Street Osijek nudi sedam trokrevetnih soba. Svaka je površine 15 kvadrata, a u njima dominira bijela boja zidova i namještaja, koju tek minimalistički razbijaju cvjetni aranžmani, tepisi i ručnici u boji. Gostima su na raspolaganju sanitarni čvor te dvije tuš-kabine. Dizajnerski gledano, najzanimljiviji je hodnik u sivim tonovima. Uređen je i oslikan kao ulica, po čemu je hostel i dobio ime. Na stropu su tri velika metalna lustera, gosti se mogu odmoriti i na dvije parkovne klupe, odnosno na željeznim stolicama i stolovima te pogledati nešto na TV prijamniku, a zidovima dominiraju ručno oslikani motivi parkova, trgova, baroknih zgrada, kafića, biciklista... Unijeli su Jelena i Vedran i dio sebe u te slike pa su na jednoj prikazani njih dvoje na motoru kao uspomena na dan kada su se upoznali. Informacije o Street Osijeku mogu se dobiti i na web stranici hostel-street-osijek.com na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Foto: Vlado Kos/EPH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:51