AUTOR ARHITEKT ANDRIJA RUSAN

Hotel Bellevue u uvali Čikat na čarobnom otoku Lošinju

Hotel Bellevue smješten u uvali Čikat na čarobnom otoku Lošinju posjetili smo ove jeseni, malo prije sezonskog zatvaranja. Svoja će vrata ponovno otvariti u proljeće

Hotel Bellevue je 2014. godine preuredio arhitekt Andrija Rusan, direktor Oris kuće arhitekture i vlasnik studija Rusan arhitektura. Manji raniji hotel arhitekta Zdravka Bregovca preuređen je tako da je otvoren prema moru, dograđena su dva kata i sačuvana je ideja atrija. Tako je nastao prvi lošinjski hotel s 5 zvjezdica. U stvaranju jednog od najelitnijih hotela na Jadranu sudjelovao je Rusan s timom – Jasminka Rusan, Nikolina Mikuličić i Tihomir Knezić.

POGLEDAJTE VIDEO!

Hotel je uklopljen u stoljetnu šumu alepskog bora. Ulaz u hotel je natkrita skulpturalna forma koju sa svake strane nose stupovi i stupići u obliku stabala s krošnjom. Od samog ulaza u hotel prostire se pogled na more. Nakon toga gosti ulaze na veliki trijem ili travnati dnevni boravak. Rasvjetna tijela, stolice i sofe, stolovi i ostali namještaj raznovrsni su, bogati i luksuzni dizajn predmeti. Zidne obloge su od kamena i drveta, a pregradne stijene čitave od prozirnog oniksa. Srce hotela čini atrij koji je stvorio Zdravko Bregovac. Nagrađeni projekt svjetla u hotelu djelo je Deana Skire, a krajobrazno uređenje isprojektirala je Nataša Tiška Vrsalović.

Arhitektica Almira Čaušević osmislila je sobe. Svaka od 206 soba je soba s pogledom na uvalu Čikat ili vrt. Gostima je na raspolaganju i predsjednički apartman te suiteovi. Posebnost odmoru daje wellness sadržaj ponude vrhunske SPA Clinic. Hotel ima bazene s morskom vodom.

Foto: www.losinj-hotels.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:42