Vrući trend

Ispunite svoj dječji san i ljenčarite u kućici na stablu

U Sloveniji smo pronašli dva primjerka koja će svojom opremom zadovoljiti i one najzahtjevnije te vam pružiti mjesto za savršen odmor u prirodi

Jeste li i vi kao djeca sanjarili o kućici na stablu? Vjerujte, niste jedini. Možda ste i sretnici kojima se san ostvario još u vrijeme djetinjstva, a možda još uvijek maštate o gradnji utočišta i mjesta za ljenčarenje u hladu neke idealne krošnje. A što ako vam kažemo da ne morate ni prstom maknuti da bi vam se želja ispunila?

Izgleda da je gradnja kućica na stablima u posljednje vrijeme pravi trend jer osim na one izrađene za privatne svrhe sve češće nailazimo na primjere namijenjene za iznajmljivanje u Hrvatskoj, ali i regiji. Neke su skromnije, a neke vrhunski opremljene te u njima ne nedostaje ništa na što je navikao moderan čovjek.

Predstavljamo vam dva primjera koja smo pronašli u susjednoj Sloveniji.

GARDEN VILLAGE BLED

Garden Village Bled je resort smješten svega 300 metara od Bledskog jezera, a osim što nudi smještaj u šatorima uz rijeku, luksuznim šatorima s jacuzzijima i luksuznim apartmanima, ovdje postoji i šest kućica na stablu.

Cijeli resort je osmišljen kao potpuno ekološki kompleks s vlastitim izvorom pitke vode i vrtom s domaćim povrćem, voćem i začinima kroz koji protječe riječica Jezernica s prirodnim slapovima.

Gostima su na raspolaganju restoran, besplatna Wi-Fi mreža, otvoreno ognjište, finska sauna, igralište za djecu, stanica za punjenje električnih automobila te mogućnost unajmljivanja bicikala.

Svaka kućica na stablu prostire se na 30 četvornih metara zajedno s terasom i ima dva bračna kreveta, potpuno opremljenu kupaonicu, kuhinjicu s malim hladnjakom i kuhalom za vodu, sef i grijanje. Opremljena je i terasa na kojoj gosti mogu odmarati na stolcu za ljuljanje, a za druženje je pripremljen set koji se sastoji od stola i stolaca.

GLAMPING CHATEAU RAMŠAK

Kućica na stablu iz snova smještena je uz šarmantan vinograd u slovenskoj regiji Štajerska nedaleko od Maribora u sklopu resorta Glamping Chateau Ramšak. Četiri metra iznad zemlje na prostranom podestu podignut je luksuzni šator izrađen od prirodnih materijala u kojem posjetitelji dobivaju sav komfor i luksuz predsjedničkog apartmana.

Opremljen je pomno biranim namještajem s ciljem stvaranja ugode i opuštajućeg ambijenta čemu doprinosi i natkrivena terasa s jacuzzijem.

U pogledu na stari vinograd kroz krošnju stabla gosti mogu uživati u dvoje ili pak priuštiti zabavan odmor cijeloj obitelji jer mjesta ima dovoljno za smještaj 4 osobe. Ima kupaonicu, dva bračna kreveta, televizor, klima-uređaje i grijanje, besplatnu Wi-Fi vezu, sef i mini-bar. Čini nam se da ova kućica nadilazi i najluđe snove.

Foto: Glamping Chateau Ramšak, Garden Village Bled

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:24